Glazba

NAKON KRATKE BOLESTI

Umro Robert Miles, DJ poznat po hitu "Children"

DJ Robert Miles, poznat po svom dance hitu iz 1995. "Children", umro je u dobi od 47 godina nakon kratke bolesti, javio je u srijedu BBC.

https://www.youtube.com/watch?v=6QEPrDBMqJ0
Piše: Hina

Talijanski glazbenik pravog imena Roberto Concina s tim je hitom bio broj jedan na glazbenim ljestvicama u 12 zemalja, a u Velikoj Britaniji je zauzeo drugo mjesto. Godine 1997. osvojio je Brit Award za najbolji međunarodni nastup.

Hit "Children" proglašen je jednom od najboljih dance pjesama svih vremena. Obožavatelje je osvojio i hitovima poput "One And One", "Freedom" i "Fable".

O smrti Roberta Milesa izvijestio je producent i njegov dugogodišnji prijatelj Joe T Vannelli, koji je napisao na Instagramu: "Rastužila me i ostavila u nevjerici tragična vijesti o smrti vrlo talentiranog umjetnika našeg vremena".

"Nedostajat će mi prepirke, kritike, prosudbe, ali posebice tvoj talent pronalaženja zvuka i melodija", napisao je Joe T Vanneli.

Miles je preminuo na Ibizi, a od njega su se već na društvenim mrežama oprostili brojni prijatelji i poznanici.

Pete Tong je napisao na Twitteru: "Ražalostio sam se kad sam čuo da je Robert Miles umro. RIP, hvala ti za glazbu.’

Pjevač Boy George je napisao "RIP Robert Miles. Jako tužna vijest!"

Miles se rodio u Švicarskoj 3. studenog 1969. godine, a roditelji su mu bili Talijani. Nakon što se probio hitom "Children" 1995., izdao je još pet albuma tijekom karijere a najveći uspjeh doživio je "Dreamland" izdan 1996. godine. Osnovao je i radio Open Lab, poznat po eksperimentalnoj glazbi.