Osječko-baranjska

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA NIJE SE PRIJAVILA NA VELIKI DRŽAVNI PROJEKT

Ministar Tolušić: "Šišljagić je u Ministarstvima regionalnog razvoja i poljoprivrede bio nula puta!"

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Osječko-baranjsku županiju. Obišao je gradove Đakovo, Osijek i Beli Manastir, a u Đakovu je otvorio novi ured Agencije za plaćanje u poljoprivredi.

''Šišljagić je u Ministarstvima regionalnog razvoja i poljoprivrede bio nula puta   FOTO:STV
Piše: Dino Perković / STV

Poljoprivrednici s područja grada Đakova i okolnih općina, kojih je više od 2000 od danas ne moraju daleko putovati kako bi obavili sve poslove vezane uz podnošenje zahtjeva i dobivanje subvencija i potpora u poljoprivredi. Na đakovačkom je korzu naime otvorena nova ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, a otvorio ju je predsjednik vlade Andrej Plenković. 

"Smatram da je to jedan dobar korak i zahvaljujem svima koji su pokrenuli tu inicijativu i naravno Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji da su odlučili ovdje u prostorima FINE izaći u susret poljoprivrednicima u gradu Đakovu i okolnim općinama", rekao je predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Predsjednik vlade, uz Đakovo, posjetio je danas i Osijek gdje je prošetao središtem grada i promenadom, kao i grad Beli Manastir gdje se također susreo s građanima. Uz premijera Osječko-baranjsku županiju posjetio je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je odgovarajući na pitanja novinara komentirao i podatak da se Osječko-baranjska županija nije prijavila na veliki državni projekt financiranja sustava navodnjavanja.

"Danas smo potpisali osam ugovora za sustave navodnjavanja, 2 Virovitičko-podravska županija, 2 Vukovarsko-srijemska županija, 1 Brodsko-posavska županija, 2 Zadarska i mislim da je jedan Dubrovačko-neretvanska. Svi koji su prijavljeni, svi, još jednom ponavljam su dobili sredstva u iznosu sto posto traženih sredstava. Znači, to što nema Osječko-baranjske županije morate pitati nažalost župana Šišljagića", rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Tolušić je odgovarajući na novinarsko pitanje kazao i kako tijekom njegovih mandata na čelu dvaju ministarstava župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić niti jednom nije bio ni u Ministarstvu regionalnog razvoja, niti u Ministarstvu poljoprivrede. Sa županom Šišljagićem imam korektan odnos, no moram istaknuti kako mi se čini da u ovoj županiji misle da ovdje nikom ništa ne treba, no ja smatram da treba, zaključio je Tolušić.