Požeško-slavonska

INCIDENT NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE

Požeški gradonačelnik napao novinara, on završio na obradi u bolnici, policija istražuje slučaj

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović u petak je po nepotvrđenim informacijama napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića koji je završio na obradi u bolnici, no policija je zasad tek potvrdila da je postupala prema dvije osobe te da će kriminalistička istraga pokazati o čemu je riječ.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

Glasnogovornica požeško-slavonske policije Ivana Radić potvrdila je Hini da im je tijekom prijepodneva prijavljen slučaj zbog čega je policija postupala prema dvije osobe. No, više detalja o tom slučaju bit će poznato tek nakon kriminalističkog  istraživanja koje je u tijeku.

Novinar je po pisanju medija nakon incidenta zatražio liječniku pomoć.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Željko Glavić rekao je Hini da je Mirković još na obradi, ali se prema sadašnjem stanju najvjerojatnije radi o lakim tjelesnim ozljedama. Ravnatelj je rekao da je Mirković po njegovoj izjavi napadnut od strane njemu poznate osobe. Nakon završetka obrade bit će poznato hoće li novinar biti otpušten iz bolnice.

Po pisanju 034 Portala požeški gradonačelnik je napao novinara iz zasad nepoznatih razloga oko 10,50 sati. Incident se dogodio na konferenciji za novinare sazvanoj radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri.

Novinar je navodno ostao sam s gradonačelnikom i tom prilikom je došlo do napada u Gradskoj vijećnici. Gradonačelnik je po pisanju portala novinara pritisnuo uza zid, te lupio glavom nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz Gradske vijećnice. Novinar je, piše portal, zbog toga skoro pao niz stepenice, dok su zaposlenice gradonačelniku tijekom incidenta vikale: ne čini to.

Portal prenosi riječi svog novinara koji je rekao da je Neferović njemu i redakciji prijetio smrću.  "Kako sam se mogao obraniti kad ja imam jedva 60 kilograma, a on bar 100. Nisam se ni snašao, već sam bio na stepeništu. Bojao sam se da ću razbiti skupocjenu opremu", rekao je novinar.

Priopćenje javnosti je zbog tog incidenta poslao je predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko, koji je naveo da je „šokiran, iako ne i iznenađen današnjim brutalnim napadom na novinara požeškog 034 portala Mladena Mirkovića“.

Uz osudu napada, Ronko je pozivao građane da dignu glas protiv takvog ponašanja, ne samo aktualnog gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, na čije su ponašanje i ranije upozoravali. Tvrde da Neferović nije jedini u tom uredu koji pribjegava nasilju najniže vrste, navodeći da takva praksa nije strana ni požeško-slavonskom  HDZ-u.

„Ne znam što je u ovome redoslijedu današnjeg zbivanja strašnije - da se gradonačelnik Požege fizički šakama obračunava, da je jednog svog građanina brutalno zabio u zid, zabio mu glavu u zid, dok je istodobno taj građanin i novinar, predstavnik javnosti, a sve se događa na konferenciji za medije u gradskoj vijećnici i to u povodu dodjeljivanja nagrade najboljoj medicinskoj sestri“, priopćio je Ronko.

Smatra šokantnim i sramotnim što se na dan dodjele nagrade medicinskoj sestri tražila liječnička pomoć radi fizičkog napada gradonačelnika za novinara. „A kad se sjetimo one poslovice 'Dobro je dok ne tuku', evo došlo je do toga, da nas i tuku“, naveo je Ronko.