Lokalni izbori 2017

LOKALNI IZBORI

Nudimo ostanak

Početkom 2017. godine Osijek imao je 95 000 stanovnika. Svakim danom taj broj sve je manji, taj broj znak je za uzbunu, taj broj poziv je za #buđenje!

Piše: Republika.eu / Sponzorirani članak

Poznata uzrečica kaže da na mladima svijet ostaje, ali gdje su ti mladi, perspektivni, obrazovani ljudi? Mladi su u Irskoj, Švedskoj, Njemačkoj.. raštrkani su po svijetu.. mladi su posvuda samo ne u Osijeku! A najgore od svega, mladi koji su trenutno u Osijeku jedva čekaju da završe svoje obrazovanje kako bi potražili svoju sreću na nekom drugom mjestu, daleko od Osijeka i situacije u kojoj se Osijek danas nalazi. Vrijeme je da se to promijeni, vrijeme je da se Osijek probudi, da se omogući ljudima da se vrate svojim kućama, da se potakne ljude da ostanu u Osijeku, da se otvore nova radna mjesta i da se ljudima pruži prilika za razvoj. Sve to može se napraviti kroz povećana ulaganja u gospodarstvo, uvođenjem novog modela rada gradske uprave – holdinga te izradu Kataloga mjera poticanja razvoja gospodarstva, Kataloga potencijalnih investicija i projekata, Kataloga nekretnina u vlasništvu Grada Osijeka, Kataloga raspoloživih poslovnih prostora i Kataloga podataka o turističkim objektima.

U vremenu kad je najjednostavnije i najlogičnije rješenje otići iz Osijeka, mi nudimo rješenje za ostanak! Jer mi to #možemo!