Lokalni izbori 2017

''RAZOTKRIVANJE OSJEČKE POLITIČKE SCENE''

Vulin: ''Cijela predizborna kampanja izgleda kao pomno smišljena i dobro režirana predstava za Osječanke i Osječane''

Konferenciju za novinare pod nazivom "Razotkrivanje osječke političke scene" održao je danas predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin. Kazao je kako se pred kraj kampanje želio osvrnuti na izjave koje u javnosti daju njegovi protukandidati. Upozorio je kako su u aktualnom mandatu gradonačelnika Ivana Vrkića podržavali HDZ, SDP, HNS, stranka Desno, Laburisti, Stranka umirovljenika te nezavisni Drago Šerić, Jaroslav Pecnik i Dragutin Medvidović. Sve ove stranke i liste imaju svoje ljude u nadzornim odborima gradskih poduzeća za što su itekako dobro plaćeni, kazao je Vulin.

Konferenciju za novinare pod nazivom ''Razotkrivanje osječke političke scene'' održao je danas predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

"Poslije izbora 2013. godine nastala je podjela plijena pa je tako SDP dobio Unikom i Ukop, HDZ Osječki sajam i Tržnice, te pola Vodovoda, HNS Športske objekte, Zavod za stanovanje, Regionalnu veletržnicu Osijek, te drugu polovicu Vodovoda, gospodin Đapić GPP, a gospodin Pecnik osječke vrtiće. Ne treba zaboraviti niti vijećnike Mosta nezavisnih lista koji su, iako formalno nisu članovi vladajuće većine, bili na usluzi gradonačelniku Vrkiću svaki puta kada su mu nedostajali glasovi.

Gospodin Đapić, što smo svi imali prilike vidjeti na sučeljavanjima, postavio se kao odvjetnik gospodina Vrkića, što zapravo i ne čudi jer su četiri godine izvrsno surađivali na relaciji gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća. Žao mi je gospođe Lovoković što je na ovakav način gurnuta u ovu utrku jer javna je tajna kako njezin šef, gospodin Šišljagić, sve čini kako bi gospodin Vrkić dobio još jedan mandat. Prije nekoliko dana u javnost je procurila i odluka kojom gradonačelnik Vrkić gospođi Šojat dodjeljuje sredstva za financiranje izvanrednog studija. Dakle, kada sve zbrojimo, cijela predizborna kampanja izgleda kao pomno smišljena i dobro režirana predstava za Osječanke i Osječane, a režirali su je oni koji imaju interesa, prije svega od proračunskih sredstava Grada Osijeka.

Stoga, naglašavam kako HDSSB niti u jednom trenutku nije podržavao gospodina Vrkića i nije ni na koji način sudjelovao u gradskoj vlasti u ovom mandatu tijekom kojega je više od deset tisuća ljudi napustilo naš grad, tijekom kojega nema novih investicija i nema novih radnih mjesta.

U ove izbore idem čista srca kao jedina alternativa postojećoj neuspješnoj gradskoj upravi. Siguran sam da naš grad može puno više od ovoga i da imamo potencijala da svi građani Osijeka mogu živjeti od svoga rada u svome gradu. Nitko me ne može uvjeriti da gradonačelnik ne može učiniti više. Tko god tako misli, smatram da se nije trebao niti kandidirati. Dolazim iz skromne radničke obitelji, nikad nisam jeo srebrnom žlicom, sve što sam u životu postigao, postigao sam isključivo svojim radom. Od politike ne živim, imam svoju struku i svoj posao na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, ali želim dati sve od sebe, svu svoju energiju, kako bi Osijek učinio boljim jer volim svoj grad i želim cijeli život živjeti u njemu.

Pozivam sve svoje sugrađane da u nedjelju iziđu na izbore i biraju stvarne promjene jer Osijek mora bolje!", rekao je Vulin.