Društvo

PREDVIĐENA GRADNJA OKO 500 KILOMETARA NOVIH BICIKLISTIČKIH STAZA

Predstavnici 14 županija potpisali ugovor o dodjeli 5 milijuna kuna za razvoj cikloturizma

Ministar turizma Gari Cappelli i predstavnici 14 kontinentalnih županija potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za razvoj cikloturizma na kontinentu.

Gari Cappelli   FOTO:Krajac Damir / CROPIX
Piše: Media Servis

Za razvoj cikoloturizma na kontinentu Ministarstvo turizma osiguralo je 5 milijuna kuna, a ministar Gari Cappeli je objasnio kad i na koji način kreće isplata po županijama.

"Sredstva potpisana danas u visini od 350 tisuća kuna. Polovicu će dobiti ovih dana po potpisivanju ugovora, a ostatak će dobiti u studenom kad opravdaju uložena sredstva u projekte", rekao je Cappelli. Dodao je kako je cikloturizam za Hrvatsku od velikog značaja jer biciklisti ostaju par dana duže, ali i troše do 30 posto više od ostalih turista. Cappelli se pritom pohvalio i predsezonom.

"Mi smo ovih dana između 22 i 26 posto što se tiče noćenja i dolazaka gostiju. Negdje više, negdje manje, ali recimo da se sredina drži te brojke. Neovisno je li u pitanju kontinent ili more, praktički 3 pa čak i 4 puta više od prosjeka kojeg je zadao UN WTO", istaknuo je ministar turizma.Predsjednik uprave Hrvatske ceste, Josip Škorić pozvao je sve županije da osmišljeno planiraju izgradnju biciklističke infrastrukture.        

"Do sada imamo izgrađeno 350 kilometara različitih oblika biciklističkih staza. Novim 4-godišnjim programom Vlade predviđena je izgradnja i priprema oko 500 kilometara biciklističkih staza", izjavio je Škorić.