Lokalni izbori 2017

LOKALNI IZBORI

Budućnost može biti svijetla

Nije jednostavno danas razgovarati o Osijeku, pogotovo ako su glavne teme nedostatak radnih mjesta, veliki broj odlazaka mladih, visokoobrazovanih ljudi, a sve više i odlazak mladih obitelji s djecom. Kada smo krenuli u planiranje ovog procesa kojeg zovemo #buđenje, jedna od glavnih stavki nam je svakako bila budućnost naših sugrađana. Želimo ponovno u Osijeku stvoriti klimu koja će privlačiti ljude da odluče doći, ostati, raditi i živjeti u našemu gradu.

Piše: Republika.eu / sponzorirani članak

Kao što znamo, ništa ne ide i ne može ići "preko noći", no uz stručnost naših ljudi, uz veliku količinu volje i želje za boljitkom, odlučili smo se na brojne mjere kojima želimo vratiti Osijeku život. Kako ćemo to učiniti ? U cilju nam je privući što više investicija u naš grad, a svi koji odluče investirati imat će porezne olakšice prema broju novozaposlenih. Novi investitori bit će oslobođeni plaćanja komunalnih naknada od 50 do 100% iznosa u razdoblju od tri do deset godina. Jednako tako i komunalnih doprinosa od 25 do 100% iznosa.

Ukoliko nam date vaše povjerenje, spremni smo subvencionirati kamate na poduzetničke kredite do 2 %, zatim bi dio prireza odvajali u poseban fond za investicije u start-up-ove. Želja nam je probuditi Osijek, a to možemo jedino tako da pružamo najbolje uvjete tvrtkama koje žele ulagati u naš grad. Tvrtkama koje odluče investirati u napuštene objekte u gradu ili ostvariti investiciju u novi objekt bit će u potpunosti ili djelomično oslobođene plaćanja poreza na nekretnine u vremenu od 15 godina.

Moramo početi razmišljati i o našoj djeci i njihovom školovanju. Zato smo spremni stipendirati sve one koji se odluče na učenje deficitarnih zanimanja, uz socijalni kriterij i kriterij izvrsnosti. Uvođenjem širokopojasnog bežičnog interneta u sve gradske četvrti stvorili bi konačno uvjete u kojima se svatko od nas može služiti internetom u poslovne ili privatne svrhe u bilo kojem trenutku. I na kraju, kako bismo smanjili nezaposlenost, priliku za rad u javnim radovima za potrebe Osijeka dobit će korisnici kojima će se isplatiti zajamčene minimalne naknade.

Vjerujemo u naš proces, vjerujemo u vas i znamo da želimo svi zajedno isto. Osijek kao grad u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Od posla, kulture, zabave i obiteljskog života. Želimo da ulicama Osijeka ponovno vlada smijeh i pozitivna atmosfera. Probudimo grad zajedno! Za početak, izađite na izbore, mi znamo da #možemo, pokažite i vi da želite biti dio buđenja Osijeka.