Lokalni izbori 2017

NEMA DOJAVA O PROBLEMIMA

Otvorena sva biračka mjesta za lokalne izbore, krenulo glasovanje

Sva biračka mjesta, a više ih je od 6. 600, na kojima hrvatski birači u nedjelju odlučuju o novoj lokalnoj vlasti, otvorena su i nema dojava o eventualnim problemima.

Građani glasuju   FOTO:Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Piše: Hina

Županijska izborna povjerenstva potvrdila su nam da su sva birališta otvorena i da nemaju dojava o eventualnim problemima, da je glasovanje krenulo, rekla je u nedjelju ujutro potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Vesna Fabijančić Križanić.

O lokalnoj predstavničkoj i izvršnoj vlasti pravo odlučivati u nedjelju ima 3 milijuna i 720 tisuća birača od 7 do 19 sati, do kada je na snazi izborna šutnja.

Izbore, na kojima sudjeluje više od 47 tisuća kandidata, provodi oko 73 tisuće članova biračkih odbora i izbornih povjerenstava, a promatra više od 12 tisuća promatrača.

Na biračka mjesta distribuirano je 14 milijuna glasačkih listića, a svaki birač dobit će u ruke najmanje četiri listića, svaki će, naime, odlučivati o svom općinskom odnosno gradskom vijeću i županijskoj skupštini te načelniku ili gradonačelniku i županu. 

U Zagrebu, koji ima status grada i županije, birat će gradonačelnika i Gradsku skupštinu, ali i vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.