Požeško-slavonska

REZULTATI IZBORA U POŽEGI

Puljašić i Ronko u drugi krug, župan ponovno Alojz Tomašević

Gradonačelnika Požege birači će birati u drugom krugu između Darka Puljašića (HDZ) koji je u prvom krugu osvojio 45,12 posto glasova i Zdravka Ronka (SDP), sa osvojenih 25,06 posto glasova.

Ilustracija   FOTO: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Piše: HINA

"Ovo je povijesno najveći rezultat koji je HDZ postigao u gradu Požegi", izjavio je Puljašić, koji je zadovoljan rezultatima izbora za Gradsko vijeće gdje HDZ u koaliciji s HSU-om osvojio 45,55 posto glasova.

Dodao je kako taj rezultat koaliciji HDZ-HSU osigurava 12 mandata i stabilnost u vijeću. U požeško Gradsko vijeće ušli su i SDP s 24,17 posto osvojenih glasova, Kandidacijska lista grupe birača Dražen Pekčec s osvojenih 10 posto glasova, te Živi zid s osvojenih 5,24 posto glasova.

Sa 54,21 posto glasova za župana Požeško-slavonske županije ponovno je izabran je Alojz Tomašević (HDZ), kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU-HDSSB. Najbliži protukandidat bio mu je Željko Samardžija (SDP) s osvojenih 19,59 posto glasova.

Zahvalivši na povjerenju Tomašević je večeras istaknuo kako je njegov rezultat bliske veze s običnim ljudima s kojima je u svakodnevnom kontaktu. Tomašević za naredni mandat najavljuje realizaciju brojnih projekata s ciljem podizanja standarda života u Požeško-slavonskoj županiji.

Na izborima za Skupštinu Požeško-slavonske županije koalicija HDZ-HSLS-HSU-HDSSB osvojila je 52,74 posto glasova, SDP 16,58 posto glasova, Kandidacijska lista Željko Kalić 7,42 posto glasova, MOST 6,48 posto glasova, te HSS 6,04 posto glasova.

 

(Hina)