Lokalni izbori 2017

KAKO SU GLASALE OPĆINE?

Općine Antunovac, Bilje, Čeminac, Darda i Ernestinovo dobile načelnike u prvom, Bizovac i Čepin idu u drugi krug

Iako su u središtu medijske pozornosti tijekom izborne noći, kako nacionalnih, tako i lokalnih medija uglavnom županije i gradovi u njima, i u manjim su se općinama vodile prave izborne bitke, s nekoliko iznenađenja. Donosimo neke od najzanimljivijih na području Osječko-baranjske županije...

Ilustracija   FOTO:Vladimir Dugandzic / CROPIX
Piše: Republika.eu

U općini Antunovac nasljednik potencijalnog župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića HDZ-ov Davor Tubanjski premoćno je pobijedio u prvom krugu, i to protukandidata Franju Gavrana iz stranke Desno. Tubanjski je osvojio čak 61,19 posto glasova, dok je Gavran drugi sa 16,27 posto. Iza njih ostao je Zvonko Pongrac sa 13,66 posto osvojenih glasova birača.

I općina Bilje načelnika je dobila u prvom krugu. To je Željko Cickaj, kandidat grupe birača sa osvojenih 61,16 posto glasova. Iza njega su Matija Balog (HNS, HSS, HSU) sa 17,92 posto i HDZ-ov Branimir Balažić sa 17,84 posto.

Drugi krug očekuje općinu Bizovac. Tamo će se sučeliti kandidat grupe birača Srećko Vuković koji je dobio 47,20 posto glasova, i HDZ-ov Ivica Lovrinčević sa 29,29 posto osvojenih glasova.

HDZ-ov Zlatko Pinjuh ostaje načelnik općine Čeminac. Osvojio je 67,35% glasova birača. Prate ga kandidat grupe birača Ivan Rešetar (19,16%) i Darko Novak (HSS, HNS, HSU) sa 10,84%.

Što se općine Čepin tiče, tamo će u drugi krug HSS-ov Dražen Tonkovac koji je dobio 48,39% glasova birača i Robert Periša (HDZ, HSLS) sa 22,47 posto.

HDZ-ov Anto Vukoje sa 54,06% glasova u općini Darda pobjednik je već u prvom krugu, a ista će stranka načelnicu imati i u općini Ernestinovo. To je Marijana Junušić koja je osvojila 53,96 posto i postala jedno od iznenađenja ovih izbora. "Skinula" je dugogodišnjeg načelnika, kandidata grupe birača Matiju Greifa koji je dobio 32,3 posto glasova birača.