Lokalni izbori 2017

NAJAVIO IZMJENE PRORAČUNA U SRPNJU

Anušić: ''Imamo već osiguranu većinu u Županijskoj skupštini''

Objavljeni su i službeni rezultati lokalnih izbora. U HDZ-u su izuzetno zadovoljni postignutim uspjesima u Osječko-baranjskoj županiji nakon prvoga kruga. Takav, kažu, izborni rezultat nisu zabilježili još od 1997. godine, a u usporedbi s prošlim lokalnim izborima 2013. godine rezultati su značajno poboljšani. HDZ-ov kandidat za župana Ivan Anušić uvjeren je u pobjedu u drugome krugu izbora, a što se tiče Županijske skupštine tu je, kaže, već osigurao stabilnu većinu.

Anušić: ''Imamo već osiguranu većinu u Županijskoj skupštini''   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Osmjesi na licima HDZ-ovih kandidata i međusobne čestitke u stranačkim prostorijama dva dana nakon izbora.

Čak 20 HDZ-ovih općinskih načelnika na području Osječko-baranjske županije ostvarilo je pobjede već u prvome krugu izbora. Prije 4 godine to je uspjelo samo šestorici.

Za više od 70 mandata povećali su kvote u gradskim i općinskim vijećima, a u Županijskoj skupštini s dosadašnjih 15 narasli su na 24 vijećnička mjesta.

Istiće Anušić pobjede gradonačelničkih kandidata u prvome krugu izbora u Belom Manastiru i Našicama. Vodstvo u Đakovu i Valpovu. Ulazak u drugi krug HDZ-ovog kandidata u Donjem Miholjcu, gdje očekuje pobjedu, kao i ulazak Ivane Šojat u drugi krug izbora u Osijeku, što HDZ-u, podsjeća, nije pošlo za rukom već dugi niz godina. Ističe i svoju pobjedu u Županiji, koja će, kaže, ostati i nakon drugoga kruga.

"Želim zahvaliti svima koji žele i očekuju promjene u Osječko-baranjskoj županiji. To su pokazali na ovim izborima. 9 posto razlike između mene i mog protukandidata s kojim ulazim u drugi krug. Želim još reći da sam spreman surađivati sa svima koji žele Osječko-baranjsku županiju vidjeti boljom nego što je do sada bila. Apsolutno pozivam sve birače neovisno o njihovom svjetonazoru i stranačkoj pripadnosti. Želimo raditi za Osječko-baranjsku županiju", rekao je Anušić.

Anušić najavljuje izmjenu županijskoga proračuna već u srpnju ove godine i realizaciju svih najavljivanih projekata, u suradnji s Hrvatskom Vladom i uz potporu većine u Županijskoj skupštini, koju je, kaže, već osigurao.

"Sastavili smo većinu sa ostalim listama koje su ušle u Županijsku skupštinu. U ovome trenutku ne bih govorio ni o ljudima, ni o pojedincima i osobama, zbog mogućnosti pritiska i mogućnosti raznih manipulacija njihovim imenima. U ovome trenutku ne, ali u ovome trenutku već imamo 30 ljudi, 30 ruku u Županijskoj skupštini, a dovoljno nam je 28", dodao je Anušić.

Na novinarski upit vezano za većinu u Saboru i situaciju s Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem na nacionalnoj razini Anušić je rekao kako je riječ o tenzijama koje se podižu bez razloga te kako su novi izbori Hrvatskoj u ovome trenutku najmanje potrebni. Hrvatskoj je potrebna stabilnost, zaključio je Anušić.