Lokalni izbori 2017

''OVI IZBORI SU PREKRETNICA''

Šojat u drugom krugu izbora oštro protiv Vrkića

Drugi krug izbora u Osijeku nisu obični izbori, već je to referendum o budućnosti grada, jer ako sada ne zaustavimo negativne trendove i ovo što gradonačelnik Vrkić naziva "stabilizacijom" za Osijek će biti zauvijek prekasno, upozorila je kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat na konferenciji za novinare na kojoj se osvrnula i na rezultate prvog kruga lokalnih izbora, ali i dala uvid u svoju kampanju za drugi krug koja će, po svemu sudeći biti jače usmjerena na prozivanje aktualne gradske vlasti.

Šojat u drugom krugu izbora oštro protiv Vrkića   FOTO:STV
Piše: Republka.eu

Ovo nisu obični izbori jer Osijek nije običan grad, građani Osijeka ne koračaju bezbrižno ulicama nego žive u grču jer ih muče egzistencijalni problemi, upozorila je HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat. Dodala je i kako je grad ostao zagubljen u prostoru i vremenu koji je ostatak Hrvatske odavno napustio.

"Osječani gube malo po malo sve životne šanse zbog gradske uprave koja svojom indolentnošću, neradom, klijentelizmom, bespravnim kompromiterstvom i posvećenošću isključivo osobnim interesima i interesima mreža kojima su se okružile, nisu gradu pružile šansu da postane mjesto za bolji i lagodniji život", rekla je kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat.

Ovi izbori su prekretnica, jer ako budemo imali još četiri godine stagnacije, grad Osijek bit će bespovratno izgubljen, nastavila je Šojat. Kazala je i kako u drugom krugu Osječani imaju jedno pitanje: žele li grad kakav je bio protekle 4 godine, iz kojeg ljudi bježe jer moraju, jer su im neriješena temeljna egzistencijalna pitanja, ili žele grad u koji će se mladi vraćati.

"Ovo je referendum kojim će građani pokazati žele li promjene ili pak žele grad iz čijih blagajni novac odlazi kako bi se zadovoljile potrebe potrebe koalicijskih partnera aktualnog gradonačelnika", dodala je Šojat.

Upozorila je i kako je Vrkićeva tvrdnja da je nezavisni kandidat propagandna floskula i čista laž jer već u izbornoj noći predstavnici SDP-a i HNS-a su izjavili kako je Vrkić njihov kandidat. Zbog Vrkićeve potpune ovisnosti imamo u Osijeku tako nakaradne nadzorne odbore i upravna vijeća, dodala je Šojat, no, priznala je i kako je do sada i HDZ sudjelovao u tome.

Pozvala je Šojat Osječane da u što većem broju izađu na izbore i pokažu da žele bolji grad. 

Kandidat HDZ-a za župana osječko-baranjskog Ivan Anušić istaknuo je pak kako je dosadašnja politika u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji potrošena što najbolje pokazuju njeni rezultati.

Kazao je i kako će se, u slučaju njihove pobjede sinergija grada, županije i države osjetiti svaki dan i na svakom koraku. 

Komentirao je i malu izlaznost birača u Osječko-baranjskoj županiji, te je ustvrdio kako je izlaznost bila na razini prošlih izbora, no kako se smanjio broj stanovnika u županiji zbog iseljavanja.