Lokalni izbori 2017

''TO JE JAMSTVO STABILNOSTI RADA SKUPŠTINE''

HDSSB daje podršku Ivanu Anušiću u drugom krugu izbora za župana Osječko-baranjske županije

HDSSB je javno izrazio podršku Ivanu Anušiću, kandidatu za župana Osječko-baranjske županije u drugom krugu lokalnih izbora i pozvao svoje glasače da u nedjelju 4. lipnja glasuju upravo za njega.

HDSSB izrazio podršku Ivanu Anušiću, kandidatu za župana Osječko-baranjske županije   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / I.K.

Zahvalio se Vulin na početku konferencije za novinare svim biračima koji su povjerenje dali njemu kao kandidatu za gradonačelnka grada Osijeka, Šatvaru kao kandidatu za župana Osječko-baranjske županije i listama za Gradsko vijeće i Skupštinu Osječko-baranjske županije.

Objavio je Vulin odluku Predsjedništva HDSSB-a da ta stranka u Osječko-baranjskoj županiji daje podršku kandidatu za župana Ivanu Anušiću.

"U ovome trenutku, i temeljem rezultata prvog kruga lokalnih izbora smatram da je manje-više svima jasno, i vjerujem da će biti tako, da će gospodin Ivan Anušić pobijediti na predstojećim izborima, odnosno u drugom krugu lokalnih izbora za župana Osječko-baranjske županije. I mi ćemo mu u tome dati podršku koja će, vjerujem, još snažnije doprinijeti tome", rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Govoreći o stabilnosti, Vulin sa zadovoljstvom kaže da HDZ u Skupštini Osječko-baranjske županije zajedno s HDSSB-om ima većinu.

"To je jamstvo stabilnosti rada Skupštine Osječko-baranjske županije i poslije drugog kruga lokalnih izbora, dakle u cijelom predstojećem mandatu", dodao je Vulin koji smatra da je ova odluka logična.

Podsjetio je da je upravo u ovoj kombinaciji HDSSB i na nacionalnoj razini u koaliciji, odnosno dio parlamentarne većine čiji nositelj je HDZ.

"Tu suradnju preslikat ćemo i na županijsku razinu", rekao je Vulin te pozvao sve članove, simpatizere i birače koji su im dali povjerenje u prvom krugu lokalnih izbora, da u drugom krugu za župana podrže Ivana Anušića.

Potpredsjednik stranke i kandidat HDSSB-a za župana Karlo Šatvar rekao je kako je njegov program sukladan s programom Ivana Anušića. 

"U mojem programu u središtu su gospodarstvo, ruralni turizam i obrazovanje, a slično je i u programu gospodina Anušića", napomenuo je Šatvar te dodao kako je tijekom kampanje govorio da je Osječko-baranjska županija u dobroj situaciji, ali je potrebno nove energije i novih projekata kako bi još snažnije krenuli prema naprijed.

"Zato pozivam sve naše birače da svoj glas daju Ivanu Anušiću jer je to jamstvo provedbe programa HDSSB-a", rekao je Šatvar.