Lokalni izbori 2017

''TATA SE NA NJIH NE LJUTI''

Glavaš: Šišljagić je poslao vlastitu kćer na razgovor jednom od dva čelna čovjeka stranke kako bi pridobio vijećnike HDSSB-a u Županijskoj skupštini

Nakon što je na danas održanoj konferenciji za novinare čelništvo HDSSB-a javno dalo podršku Ivanu Anušiću, kandidatu za župana Osječko-baranjske županije u drugom krugu lokalnih izbora i pozvalo svoje glasače da u nedjelju 4. lipnja glasuju upravo za njega, uslijedila je reakcija Anušićevog protukandidata i aktualnog župana Vladimira Šišljagića koji je sudjelovao na 6. Međunarodnom znanstvenom simpoziju "Gospodarstvo istočne Hrvatske - vizija i razvoj".

6. Međunarodni znanstveni simpozij ''Gospodarstvo istočne Hrvatske - vizija i razvoj''   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: Republika.eu / I.K.

Tako je, na novinarski upit da komentira podršku HDSSB-a Ivanu Anušiću, Vladimir Šišljagić novinarima rekao:

"Evo sada sam od vas čuo. Vjerojatno je bila tiskovna ili tako nešto, da je Glavaš dao potporu HDZ-u na lokalnoj razini u Županijskoj skupštini. Ne znam da li treba bilo kakav komentar, ali ako je to stabilna većina, neprijatelja HDSSB-a Glavaša s jedne strane, i HDZ-a sa druge strane onda ne znam kud to vodi", rekao je Šišljagić.

Na Šišljagićevu izjavu reagirao je i Branimir Glavaš. Njegov demantij prenosimo u cijelosti:

"Laž je bivšeg župana Vladimira Šišljagića da je upravo "sada"  čuo od novinara da je "Glavaš dao potporu HDZ-u na lokalnoj razini u Županijskoj skupštini", jer je potporu HDZ-u u drugom krugu lokalnih izbora gospodinu Ivanu Anušiću dalo Predsjedništvo HDSSB-a na sinoćnjoj telefonskoj sjednici Predsjedništva za koju sam i ja glasao kao član Predsjedništva HDSSB-a po dužnosti.

Laž je bivšega župana Vladimira Šišljagića da je za tu političku odluku saznao od novinara, jer je za tu odluku vodstva stranke saznao još prije tri dana kada je poslao vlastitu kćer Dinu Šišljagić na razgovor jednom od dva čelna čovjeka stranke kako bi pridobio vijećnike HDSSB-a u Županijskoj skupštini riječima kako se "tata na njih ne ljuti". Čelnik stranke je osobno kćeri Vladimira Šišljagića tom prilikom rekao kako tu Šišljagićevu želju HDSSB neće ni razmatrati, a kamo li prihvatiti, jer osim što sa njime nema razgovora, tako i iz razloga što su razgovori sa HDZ-om zaključeni.

Ovaj čin je još jedan dokaz patološkog lažova Vladimira Šišljagića, kako je potpuno izgubio politički kompas i da je potpuno svjestan što ga čeka nakon poraza u drugom krugu izbora. Sa Šišljagićem kao izdajnikom bivše vlastite stranke neće biti nikakvog razgovora, jer izdajnici su nešto najgore što može karakterizirati ljudsku vrstu i za njega je nakon lokalnih izbora osiguran jedino deveti krug Danteova pakla", zaključuje u demantiju Branimir Glavaš.