Događanja

POVODOM DANA ORUŽANIH SNAGA RH

Predsjednica Grabar-Kitarović promaknula 108 pripadnika Oružanih snaga

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske te 26. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku te promaknula u činove 108 pripadnika Oružanih snaga, odnosno 1 general, 20 časnica i 87 časnika, dok je 7 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske pohvaljeno.

Ilustracija   FOTO: Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

"U godini u kojoj obilježavamo 25 godina međunarodnog priznanja suverene i demokratske RH i prijama u UN s ponosom i dostojanstvom prisjećamo se svih pripadnika Zbora narodne garde, Hrvatske vojske i Oružanih snaga RH, izražavajući poštovanje i zahvalu svim hrvatskim braniteljima koji su svoj život i zdravlje ugradili u temelje naše domovine. Jednako tako, s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo se prvog hrvatskog Predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga dr. Franje Tuđmana.

Svima su nam razvidne novi i složeni sigurnosni izazovi i možebitne ugroze. Zbog toga smo pokrenuli zahtjevan i složen proces uspostave sustava domovinske sigurnosti, koji će biti učinkovit u predviđanju i prepoznavanju opasnosti i ugroza te djelotvoran u odgovoru na konvencionalne i asimetrične sigurnosne izazove i prijetnje. Opremanje Oružanih snaga odgovarajućim oružničkim sustavima temelj je za postizanje potrebite razine sposobnosti i spremnosti snaga, no pripadnici Oružanih snaga su naša najveća vrijednost i u njih je potrebno sustavno ulagati. Stoga moramo u vremenu koje dolazi objediniti napore u potpori cijeloživotnog profesionalnog razvoja vojnog osoblja, upravljanja karijerama, kako tijekom djelatne vojne službe, tako i nakon njezina završetka, a isto tako i u pogledu osiguranja najboljih mogućih uvjeta za boravak i rad u vojarnama.

​Čestitajući vam s ponosom na svemu što ste ostvarili, želim svima vama zahvaliti na predanom radu u proteklom razdoblju. Čestitam vam na postignućima temeljem kojih su hrvatske Oružane snage danas sastavni dio velike obitelji oružanih snaga članica NATO-saveza, a Republika Hrvatska uvažena država članica Europske EU, vojnicima i mornarima. Vama i vašim obiteljima želim svako dobro.", navela je predsjednica Grabar-Kitarović.