Brodsko-posavska

VOZIO POD ZABRANOM

S 2.88 promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću

U petak, nešto iza podneva, u Novoj Gradiški dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao vozač pod utjecajem alkohola u krvi i to od čak 2.88 promila!

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu

Policija je utvrdila da je do prometne nesreće došlo jer je 51-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, zbog nedržanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio vozila koje se zaustavilo kako bi na obilježenom pješačkom prijelazu propustilo pješaka, a kojim je upravljao 64-godišnjak, kažu iz policije.

Policijski službenici su 51-godišnjaka zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja, te protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, policijski su službenici Policijske postaje Nova Gradiška, 4. lipnja, oko 0.50 sati, prilikom nadzora prometa, zatekli 38-godišnjakinju da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. 

Alkotestom je u organizmu 38-godišnjakinje očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1.88 promila

Alkoholizirana vozačica je zadržana u policiji do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 38-godišnjakinje podnose prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu u policiji.