Crna kronika

DRUGI INCIDENT NA BRAČU U NEKOLIKO DANA

Uhićeno pet osoba iz skupine koja je vrijeđala Janicu Kostelić

Splitska policija uhitila je pet osoba iz skupine koja je u subotu u Supetru vrijeđala hrvatsku skijašicu i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić te nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Janica Kostelić   FOTO:Krajac Damir / CROPIX
Piše: Hina

Prema priopćenju splitske policije, više osoba narušavalo je javni red i mir na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, a cijeli slučaj im je prijavila 35-godišnjakinja koju su vrijeđali.

Policija u priopćenju dodaje da je uhićeno pet osoba iz skupine koja je oko 18 sati narušavala javni red i mir te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Iako se pojedinosti ne navode, doznaje se da se incident dogodio nakon što je trajekt iz Splita pristao u Supetar na Braču. U tom se trenutku na obali nalazilo nekoliko osoba koje su pjevale i dovikivale uvredljive riječi Janici Kostelić, koja je potom cijeli slučaj prijavila policiji.

Janica Kostelić doputovala je na Brač kako bi prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, no nakon incidenta napustila je Brač i uputila se prema Zagrebu.

Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić u priopćenju je osudila i Vlada Republike Hrvatske, istaknuvši kako su one "izraz nepoštivanja i prema njezinim športskim uspjesima, ali i njezinoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u upostavi pozitivnih trendova u hrvatskom športu".

Ovo je drugi izgred u samo nekoliko dana na Braču. Prvi se dogodio u Bolu kada je 22-godišnjak šakom u zatiljak udario Dinamovog savjetnika Zdravka Mamića te ga bacio u more.