Osječko-baranjska

DRŽAVA DARUJE

Bivša policijska ispostava u Ernestinovu postaje dječji vrtić

Nekadašnja policijska zgrada u Ernestinovu, uništena u Domovinskom ratu, uskoro bi trebala postati dječji vrtić čija se gradnja planira financirati novcem iz EU fondova, doznaje se u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

Vrtić   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Riječ je o nekretnini koju će odlukom Vlade MUP predati Ministarstvu državne imovine, a ono ga darovati Općini Ernestinovo s "ciljem svrhovite uporabe zemljišta".

Na toj je lokaciji, pojašnjavaju u MUP-u, nekada bila policijska ispostava koju je MUP ukinuo kao ustrojstvenu jedinicu. Osim od u Domovinskom ratu devastirane glavne zgrade policijske ispostave nekretnina se sastoji od devastirane gospodarske zgrade i dvorišta.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je izjavio kako je ovo još jedan primjer aktivacije državne imovine u korist lokalne samouprave. "S obzirom na to da Ministarstvo unutarnjih poslova nema namjeru korištenja tog objekta i zemljišta, a općina ima konkretne svrhovite planove, smatram da se radi o jednoj dobroj odluci" rekao je Božinović, prenosi MUP na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da se projekt izgradnje dječjeg vrtića planira financirati iz EU fondova te da je općina već izradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu uz suglasnost Ministarstva državne imovine.

(Hina)