Politika

MNOGI OSTALI BLOKIRANI, ALI NE SVOJOM KRIVNJOM

Ministar Marić: Razmišljamo o otpisu dijela duga građana

Ministar financija Zdravko Marić u intervjuu za RTL govorio je o tome na koji način Vlada namjerava pomoći tisućama blokiranih građana.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / RTL

Ministar Marić istaknu je potretu prevencije kako se ne bi nastavio rast broja blokiranih građana. Sigurno se treba promijeniti određene akte, zakonske ili podzakonske, rekao je ministar te dodao:

"Danas imate situacije da je čovjek blokiran za 200 kuna i taj je dug narastao na 2000 kuna. Razmišljamo i o promjeni Ovršnog zakona. No, ostaje ipak pitanje prošlosti, a imamo preko 330.000 blokirani, ukupni dug je preko 42 milijarde kuna. Sada treba gledati kako rješavati problematiku prošlosti. Najavili smo u programu Vlade da ćemo se baviti problematikom otpisa i otpusta dugova, poglavito onih manje vrijednosti. Međutim, smatramo da ćemo time obuhvatiti veći broj ljudi, poglavito onih koji su slabijeg socijalnog stanja. No, to mora biti i odgovoran pristup od strane Vlade, jer je pitanje kakvu poruku šaljete. Obveze i dugove se mora izvršavati, ali i recesija je učinila svoje te dobar dio ljudi nije ostao blokiran svojom nekakvom krivnjom", kazao je Marić za RTL.