Nogomet

IZBOR SUŽEN NA SVEGA PET KLUBOVA

NK Osijek imao puno sreće u prvom dijelu ždrijeba! Evo protiv koga Bijelo-plavi mogu igrati u prvom pretkolu Europske lige

Svanuo je dugoočekivani dan za sve ljubitelje Nogometnog kluba Osijek. Nakon 5 godina Bijelo-plavi opet čekaju euro protivnika! Ždrijeb u Nyonu počinje u 13 sati, a NK Osijek u prvom pretkolu postavljen je među 50 nositelja.

Piše: Republika.eu

Nekoliko sati prije ždrijeba UEFA napravi određenu regionalizaciju, i svrsta klubove u grupe, većinom po regionalnom ključu. Tako je Nogometni klub Osijek od 50 potencijalnih protivnika upravo saznao 5 mogućih...

Bijelo-plavi su imali dosta sreće u ždrijebu. Kao moguće protivnike Zekićevi izabranici dobili su "4 nogometna patuljka" i momčad iz Crne Gore. Izbjegao je NK Osijek "nagazne mine" poput mađarskog Vasasa ili BiH predstavnika Širkog Brijega te jako daleka gostovanja u Azerbajdžan ili Kazahstan.

  MOGUĆI PROTIVNICI:

  Zeta (MNE)
  Tre Penne (SMR) 
  UE Santa Coloma (AND) 
  Floriana (MLT) 
  St Joseph's (GIB)

 

U 14:30 sati počet će ždrijeb kojim će biti određeni i potencijalni parovi drugog pretkola Europske lige, u kojem Osijek više ne bi imao status nositelja.


Tko su potencijalni protivnici nogometaša Osijeka?

ZETA (Crna Gora)
FK Zeta je nogometni klub iz Golubovca, predgrađa Podgorice. Crnogorski je prvoligaš, osvajač naslova prvaka te države u sezoni 2006-2007.

U sezoni 2004-2005. Zeta je prvi put u povijesti jednog Crnogorskog kluba zaigrala u europskom natjecanju, no ispala je od Širokog Brijega u prvom krugu u kvalifikacija za Kup UEFA.

TRE PENNE (San Marino)
Tre Penne je nogometni klub sa sjedištem u San Marinu. Klub je osnovan 1956. godine i trenutačno igra u Girone B Campionato Sammarinese di Calcio. 

Tre Penne je postao prvi Sanmarinški tim koji je ostvario pobjedu u europskoj konkurenciji. Svladali su  Shiraku 1-0 u drugoj utakmici svoje prve kvalifikacijske turneje u Ligi prvaka 2013-2014.

Odigrali su ukupno 10 utakmica u Europi (6 u ligi prvaka i 4 u Europskoj ligi). 

Osim spomenute pobjede, upisali su i 9 poraza.

UE SANTA COLOMA (Andora)
UE Santa Coloma 6 je sezona do sada igrala utakmice u Europskoj ligi. 

Poraženi su u svih 12 susreta. Prošle sezone izbacila ih je zagrebačka Lokomotiva, ukupnim rezultatom 7:2. 

Bijelo-plavi su već igrali protiv momčadi Santa Colome. No, to je bila momčkad FC Santa Coloma, dok će sada snage odmjeriti sa njihovim slabijim gradskim rivalom, UE Santa Coloma.

FLORIANA (Malta)
Floriana je malteški nogometni klub u gradu Floriana koji trenutno igra u malteškoj Premier ligi. 

Ima jednu od najvećih navijačkih skupina na otoku inajuspješniji su klub u povijesti Malte, zajedno sa Sliema Wanderersom. 

Floriana F.C. je osvojio 25 nacionalnih liga i 20 FA Trofeja. 

Također jedina je to ekipa iz Malte koja se kvalificirala u prvi krug UEFA Lige prvaka u sezoni 1993.-1994.

ST JOSEPH'S (Gibraltar)
Klub koji ima dvije seniorske momčadi. Jedna se natječe u Gibraltarovoj prvoj ligi, a drugi igra u takozvanoj ligi Rezervi.

Najveći uspjeh kluba je osvajanje prvenstva u sezoni 1995-1996. Imaju i 9 titula osvajača nacionalnog kupa.

Klub ima dvije futsal ekipe i više od 10 timova mladih. 

Klubu je službena licenca UEFA-e dodijeljena 2015. godine.