Lokalni izbori 2017

ŠIMIČIĆ

''Nećemo držati svijeću nikome i nećemo sudjelovati u vlasti''

Od drugog kruga loklanih izbora prošlo je nešto više od dva tjedna, no i dalje se slažu kockice u predstavničkim tijelima općina i gradova. Na red je došao i Osijek čija će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća održati u ponedjeljak. Koalicija okupljena oko Ivana Vrkića: HNS-SDP-ANU raspolaže s 12 vijećnika, dok je za većinu potrebno njih 19 pa će se uskoro vidjeti ima li osječki gradonačelnik potrebnu većinu i tko ju čini. A ono što je zasada sigurno jest da vijećnici stranke BIRAJ BOLJE neće biti uz Vrkića. Njihov predsjednik Kristijan Šimičić danas je tako jasno poručio: „Nećemo držati svijeću nikome i nećemo sudjelovati u vlasti“.

Predsjednik stranke Šimičić poručio je da su razgovarali sa svima, no da nisu pregovarali s nikim te da nisu ništa tražili iako su im puno toga nudili   FOTO:Republika.eu
Piše: Jelena Grgić / STV

Stranka BIRAJ BOLJE na lokalnim je izborima osvojila tri vijećnička mjesta, a koja su kažu, vrlo bitna za sastavljanje stabilne većine u Gradskom vijeću Grada Osijeka. Predsjednik stranke Šimičić poručio je da su razgovarali sa svima, no da nisu pregovarali s nikim te da nisu ništa tražili iako su im puno toga nudili.

"Ponudili su nam određene tvrtke, određena mjesta, rekli su da ukoliko imamo prijedloge za određeno kadroviranje da su nas spremni saslušati i ponudili su nam neke konkretne stvari, ali radi buduće suradnje sa svima njima jer ipak smo mi u Gradskom vijeću svi zajedno ne mogu baš detalje iznositi, ali ponude nisu bile male", rekao je predsjednik stranke BIRAJ BOLJE Kristijan Šimičić.

Da smo pristali to bi imalo svoju cijenu, istaknuo je Šimičić, te dodao kako ih ne zanimaju fotelje ni uhljebljivanje.

"Nećemo držati svijeću nikome i nećemo sudjelovati u vlasti već ćemo sljedeće 4 godine biti jedina iskrena i konstruktivna oporba jer naše birače, odnosno naše vijećnike ne zanimaju fotelje jer to je ono što smo im obećavali u našoj kampanji. Želimo provesti projekte koje smo obećavali tijekom naše kandidature, međutim ne pod svaku cijenu, ne pod cijenu da se naše ruke, naši glasovi i naš obraz koristi za osiguravanje mira u kući i statusa quo", dodao je Šimičić.

Predsjednik stranke BIRAJ BOLJE zaključio je kako neće dopustiti da se pod tepih pomete nered i nerad koji je vladao i zadnje četiri godine, te da će nekim kolegama političarima iz pozicije oporbe možda biti glas savjesti i poticaj da rade bolje i više.