Osječko-baranjska

UTVRĐUJE SE JE LI POČINJEN PREKRŠAJ

Evo što u MUP-u kažu o pozivu na razgovor 22-godišnjaku iz Našica zbog pisanja na Facebooku

U povodu poziva na razgovor u policiju 22-godišnjaka iz Našica zbog objavljenih komentara o policajcima na Facebook stranici, Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u petak da mladić nije uhićen niti se prejudicira njegova krivnja, nego se utvrđuje je li počinio prekršaj, te da je potpisao zapisnik ne navodeći nikakve primjedbe.

Ilustracija   FOTO: Pixabay.com
Piše: Hina

Mladić je na fotografiji na kojoj su policijski službenici napisao kako policajac nema "nikakvu visoku školu, upravo zato je i postao policajac jer nije u stanju završit ikakve škole. Izučio je bit debil i slušat zapovijedi..." komentirajući policijsku interevenciju početkom lipnja na Črnomercu u Zagrebu, gdje je pružena pomoć ovršitelju Općinskoga građanskog suda u Zagrebu.

"Policijski službenici Policijske postaje Našica postupali su tijekom današnjeg dana prema traženju II. policijske postaje Zagreb, a vezano uz obavljanje razgovora s 22-godišnjakom zbog možebitnog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", navodi MUP u priopćenju.

Ističe se da se 22-godišnjak odazvao pozivu policijskih službenika te dragovoljno pristupio u policijsku postaju na razgovor. Tijekom razgovora iznio je detalje i okolnosti o događaju koji je predmet razgovora te je načinjen zapisnik koji je osobno potpisao ne navodeći nikakve primjedbe. Zapisnik će, dodaje se u priopćenju, biti dostavljen zagrebačkoj Policijskoj upravi koja će, uzimajući u obzir sve okolnosti, utvrditi ima li osnova za daljnje postupanje. 

Osoba koja se odazvala pozivu na razgovor nije uhićena niti se prejudicira njezina krivnja. U skladu s člankom 158. Prekršajnog zakona utvrđuje se je li počinjen prekršaj i - ako jest - tko je počinitelj te se osiguravaju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti pri utvrđivanju svih činjenica, priopćio je MUP, ističući da je "eventualno provođenje daljnjih mjera i radnji" u ovlasti zagrebačke Policijske uprave.