Košarka

RASIPANJE KADRA KK VRIJEDNOSNICA OSIJEK

KK Vrijednosnice Osijek za sada gubi igrača za igračem

Osječki košarkaški prvoligaš nije mogao zadržati najbolje igrače. Iz kluba pak najavljuju da će dovesti adekvatne zamjene za njih do početka priprema za novu sezonu.

Oslabljeni Osječani u prijelaznom roku   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Košarkaški prvoligaši imaju zasluženu ljetnu stanku, no uoči nove sezone Osječani će sigurno imati velikih problema, barem za sada tako izgleda što se tiče igračkog kadra.

Naime, nakon odlične sezone i najbolje u povijesti kluba, nakon što je osvojeno sedmo mjesto i plasman u Ligu za prvaka u do sad najjačoj konkurenciji u ligi, osječkog prvoligaša napustilo je već 5 igrača.
Prvi je otišao najbolji igrač i strijelac Jakov Mustapić, zatim u klubu više neće igrati ni Jalen Robinson ni Luka Katura s kojim je raskinut ugovor, a sporazumni raskid ugovora napravljen je i sMatejom i Markom Karlovićem, dok gotovo sigurno neće igrati ni Domagoj Vuković.
Ugovor je istekao i Nikoli Turaliji i Osječani snjim još uvijek pregovaraju.
Stoga će Uprava kluba i sportski direktor Renato Martinko imati puno posla kako treneru Vladimiru Krstiću pronaći adekvatne zamjene za te ponajbolje igrače, koji su nosili prošlu sezonu.
No, iz kluba ističu kako će sigurno doći nova igračka pojačanja a prvi potpis ugovora se može očekivati već sljedećeg tjedna.
U ponedjeljak 17. ovog mjeseca Uprava kluba će sa stručnim stožerom obaviti sastanak na kojem će biti istaknuti rezultatski ciljevi, ali i budžet kluba za sljedeću sezonu.
Pripreme za KK Vrijednosnice Osijek počinju najvjerojatnije 15. kolovoza.