Osječko-baranjska

NEKADAŠNJA REALNA GIMNAZIJA

Počinje "Ljetovanje u Realki"!

Dvorište Treće gimnazije u osječkoj Tvrđi ubrzano se uređuje kako bi predstojećeg vikenda primilo brojne posjetitelje. Naime, počinje program nazvan "Ljetovanje u Realki". Sve organizira ekipa koja je zaslužna i za manifestaciju "Advent u Tvrđi". Ove subote na svoje će, prije svih, doći ljubitelji craft piva.

Festival CraftArt u dvorištu III. gimnazije   FOTO: YouTube Screenshot
Piše: Marin Ćurić / STV

Dvorište Treće, odnosno nekadašnje realne gimnazije otvara se festivalom CraftArt na kojem će se predstaviti deset pivovara. Vrata se otvaraju u 16 sati, a navečer slijedi koncert grupe Juke West, koja je nastupala i na Adventu u Tvrđi. Cilj ovog festivala je ponuditi niz različitih sadržaja tijekom ljeta, a gimnazijsko dvorište bit će živo i preko tjedna. 

"Tu ćemo imati i koncerte, tu ćemo imati dječje dane, koncerte ozbiljne glazbe, dvije kazališne predstave, nekoliko kazališnih predstava za djecu, 4 tematska dječja dana, od kojih je jedan posvećen cirkusu, a jedan vodi, dakle različite atraktivne sadržaje koje mislimo da Osijeku stvarno dobro dođu ljeti, obogaćuju turističku ponudu i ono što je najbitnije – aktiviraju neki građanski život", istaknuo je organizator Ivan Kristijan Majić.

Ovim se želi iskoristiti veliki potencijal Tvrđe i osigurati joj živost i u ljetnim mjesecima – kažu organizatori najavljujući i projekcije crtanih filmova za najmlađe, kao i igranih filmova za starije. Ovaj vrhunski prostor za događanja nekim je čudom do sad bio preskakan – dodaje Majić. 

"Obišao sam sva dvorišta u Tvrđi, uvukao sam se stvarno, kucao i lupao i pregledao sam sva dvorišta i ono što mi se učinilo na prvi pogled kad sam vidio ovo dvorište u III. gimnaziji da je to jedan tajnoviti, čarobni kutak, jedno jako veliko skriveno dvorište za koje jako puno ljudi nije ni čulo, a dvorište koje ima nekoliko velikih stabala koji daju dobar debeli hlad, na frekventnom mjestu, blizu svim sadržajima, tramvaju, parkiralištu", dodao je Majić.

Nakon netom završenog "Osječkog Ljeta Kulture" najavljeni program u III. gimnaziji trebao bi tijekom idućih mjesec i pol Tvrđi i Osijeku osigurati potrebnu živost.