Osječko-baranjska

ŽELITE NAUČITI PECATI?

Počeli "Drugi dani kedera" na osječkoj vodenici!

Oni koji žele naučiti pecati mogu to ovoga ljeta na na Vodenici na Dravi u Osijeku. Tamo su, naime, započeli "Drugi dani kedera". Ekipa STV-a provjerila je grize li riba i što manifestacija sve uključuje.

Osječka vodenica   FOTO:STV
Piše: Marin Ćurić / STV

Po dolasku zatekli smo nekoliko gostiju koji su, kako je plakat i najavljivao, pecali bambusovim štapom. Sve do početka nove školske godine, neki od najmlađih Osječana ovdje će po prvi put pokušati uloviti ribu, razveseliti sebe, ali i roditelje. Osim djece, bilo je tu i nešto starijih ribiča sa iskustvom. 

"Nešto grize, bude malo krpica, malo ostataka od kukuruza, još nije bio nijedan kedar. Ja se nadam da će nešto biti na večeru. Ako ništa, kuhat ćemo kukruze i mlinareve gaće. Pecala sam prije, ali na planinskim malim brzim rijekama. Razlike su, druga vrsta štapa, drugi mamac, druge ribe......ovo je prva!", kaže Nikolina.

Uigrana je ovo ekipa, kažu organizatori, ulova je već u početku nešto bilo. Svakoga petka tijekom srpnja ovdje se upecani keder prži, a prvo su ga pravo imali degustirati upravo pecaroši. Uz ribu, organizatori na vodenici pobrinuli su se i za kuhani kukuruz, sok od bazge, kruh, masti, papriku....

Sredstva od donacija namijenjena su za održavanje i daljnji razvoj vodenice, kao i osmišljavanje i organizaciju novih događaja na ovome popularnom turističkom mjestu u Osijeku.