Osječko-baranjska

TRADICIONALNA BELIŠĆANSKA MANIFESTACIJA

Valpovčani najbolji na "Igrama na vodi"

Nema boljeg načina za provesti ljetne dane nego u vodi. Ako već ne uz more, onda na bazenu. Na zabavan način to već tradicionalno čine u Belišću gdje se već više od 20 godina organiziraju "Igre na vodi". Kako Belišće ove godine različitim sportskim aktivnostima obilježava titulu "Europskog grada sporta 2017." te su igre održane u sklopu projekta City games.

Ilustracija - Igre na vodi   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

Spretnost u bazenu, izvan njega, na dasci za surfanje i drugim rekvizitima brojnoj publici pokazale su ekipe na još jednim Igrama na vodi. Sve igre su ekipne stoga je timski rad ključan za uspjeh.

Nastupile su ekipe iz Bizovca, Valpova, Belišća, Osijeka i Harkanja iz susjedne Mađarske, a program je vodio popularni Davor Dretar Drele.

Natjecalo se u šest disciplina: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, utrka magaraca, slavonska šunka, vošarka i veslo, a iako su prvenstveno zabavne nije nedostajalo natjecateljskog naboja. Pobjedu su na kraju slavili Valpovčani, drugo mjesto osvojili su domaćini, ekipa Belišće, a brončana je ekipa Lege s Kopike iz Osijeka. Ekipa Valpova će kao pobjednik putovati na Vir gdje će 10. kolovoza nastupati na finalu Hrvatske. Veliko međunarodno finale održat će se 2. rujna u Biogradu na Moru.

Organizatori natjecanja "Igre na vodi 2017" su Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i agencija Adria events.