Tenis

TENIS

Karlović odustao od nastupa u Montrealu i ostao bez trenera

Nakon što je Marin Čilić zbog ozljede bedrenog mišića odustao od nastupa na turniru Masters 1000 serije u Montrealu, koji je na rasporedu sljedećeg tjedna, isto je učinio i Ivo Karlović, čija je vijest o otkazu nastupa stigla gotovo istovremeno s informacijom o prekidu njegove suradnje s dugododišnjim trenerom Petrom Popovićem.

Ivo Karlović   FOTO: Daniel Kasap / Pixsell
Piše: Hina

"Ivo Karlović i ja smo odlučili završiti s našom suradnjom, koja je predstavljala nevjerojatan put! Ponosan sam što sam bio dijelom njegovih ostvarenja i svjetskih rekorda te se nadam da će još mnoge postići u budućnosti. Ivo, legenda!" objavio je Popović na svom profilu na Instagramu. 

Tijekom suradnje s Popovićem, Ivo Karlović je ostvario svoje najveće uspjehe: bio je četvrtfinalist u Wimbledonu 2009. i osvojio četiri od svojih osam ATP naslova, uz još osam poraza u finalima, a postao je tenisač s najviše ispaljenih aseva u povijesti.  

Nakon Karlovićevog odustajanja od nastupa na Rogers Cupu u Montrealu, Borna Ćorić je ostao kao jedini hrvatski predstavnik u glavnom ždrijebu pojedinačne konkurencije šestog od devet ATP turnira Masters 1000 serije.