Osječko-baranjska

LJETO U DOMU TEHNIKE

Polaznici Ljeta u Domu tehnike učili o elektronici i likovnim tehnikama

Tijekom cijeloga ljeta u osječkom Domu tehnike održavaju se brojne radionice za najmlađe, a kojima se želi kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme učenika u ljetnim mjesecima. Ovaj tjedan posjetili smo radionicu elektronike i radio orijentacije, te likovne umjetnosti u tehničkoj kulturi.

Likovna radionica   FOTO: STV
Piše: Sanja Azenić / STV

Na likovnoj radionici mladi kreativci mogli su naučiti mnogo toga o crtanju i slikanju, kao naravno i tehnikama izrada umjetničkih dijela. 

"Jednostavniji dio je kada se krene od bliskog prostora i elemenata koji su njima poznati, pa smo radili prostornu kompoziciju, tj mrtvu prirodu koja je najčešća i najpristupačnija za nekakav početak. Danas rade portret, već krećemo prema građi tijela i prema složenijim elementima u crtanju", izjavio je Zoran Đurkić, učitelj crtanja i voditelj likovne radionice.

I dok neki vole crtati, oni drugi više vole elektroniku na kojoj će između ostalog učiti o elektroničkim elementima, kako zalemiti elektronički sklop, te kako povezati radio uređaj s računalom.

"Sad smo prvo radili malo teoretski dio, upoznavali se s osnovnim elementima koji se upotrebljavaju u elektronici, to su pasivne i aktivne elektroničke komponente, sad smo došli na praktični dio lemnjenja, znači kasnije kad malo savladaju vještinu lemnjenja praktički će napraviti jedan elektronički sklop koji smo mi pripremili", izjavio je predsjednik Radiokluba "Osijek" i voditelj radionice elektronike, Marijan Rečić.

Rečić dodaje da nakon toga slijedi radio komunikacija, gdje će upoznati na koji način se uspostavljaju veze i radio frekvencije. Evo zašto su se polaznici na nju odlučili

Radionice se nastavljaju još idućega tjedna, no sva mjesta su već odavno zauzeta, stoga ako vaša djeca žele sudjelovati na jednoj od ovih radionica morat će pričekati zimske praznike kada će radionice ponovo biti organizirane.