Osječko-baranjska

STIŽU NAJMODERNIJI NISKOPODNI TRAMVAJI?

Sljedeće godine počinje 200 milijuna kuna vrijedna obnova osječke tramvajske mreže

Tijekom ljetnih mjeseci kada u Osijeku popuste prometne gužve vrijeme je za redovno održavanje tramvajske mreže GPP-a. Posljednjih dana radovi na tramvajskoj pruzi izvršeni su na nekoliko lokacija u gradu, no to je tek uvod u veliku izmjenu i obnovu čak trećine tramvajske mreže koja predstoji u sljedećem razdoblju.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Dino Perković / STV

Bijeg od ljetnih vrućina brojni Osječani potražili su izvan grada zbog čega je i manje prometa, kao i putnika u vozilima GPP-a. Ekipe gradskog prijevoznog poduzeća stoga su ovih dana radile na redovnom održavanju mreže na dijelu Europske avenije, kao i u Strossmayerovoj ulici. Od Rokove crkve do Kanižlićeve ulice u Strossmayerovoj mijenjan je takozvani pričvrsni pribor kako bi pruga bila sigurnija za prometovanje, dok je na Europskoj aveniji kod parka kralja Tomislava popravljano manje oštećenje asfalta. Ukupna vrijednost radova je oko 200 000 kuna, a većinu je GPP odradio vlastitim snagama.

"Mi smo što god je moguće, s obzirom da imamo ograničena sredstva, dobrim dijelom uz vlastita sredstva, znači to su djelatnici GPP-a koji i inače vrše održavanje radili kao što sam rekao taj dio pričvrsnog pribora, znači jednostavno se makne kamenje, vrši se izmjena dijelova pričvrsnog pribora i nakon toga se to ponovno sve sanira, odnosno vraća u prvobitni izgled. Znači mi smo to dobrim dijelom s vlastitim sredstvima, naravno kupili smo materijal i taj dio. Ono što je nužno, što nismo imali vlastitih sredstava to smo angažirali kooperante putem natječaja što je normalna stvar", rekao je za STV direktor GPP-a Mario Šapina.

Ovi radovi dio su redovnog održavanja tramvajske pruge u gradu Osijeku, no njoj uskoro slijedi i velika obnova. U GPP-u je, naime u tijeku izrada velikog EU projekta u okviru kojeg će se modernizirati deset kilometara pruge, što je trećina tramvajske mreže u Osijeku.

"Očekujemo negdje sad na jesen taj prvi dio natječaja, vrijednosti otprilike oko 200 milijuna kuna koji će služiti za obnovu, odnosno modernizaciju negdje otprilike desetak kilometara tamo gdje je studija pokazala neophodno za modernizaciju, odnosno za popravak", dodaje Šapina.

Trenutačno se izrađuje studija izvodivosti i analiza odnosa troškova i koristi kojima će se aplicirati na natječaj EU. Slijedi natječaj za izvođače radova, tako da se početak radova očekuje u prvoj polovici iduće godine. U drugoj fazi istog projekta planira se i nabavka novih vozila GPP-a – prvo desetak dizel autobusa, a potom i tramvaji.

"Mi smo dobili natječajem raspisanim od strane Ministarstva prometa i uz podršku naravno Jaspersa i Europske komisije, dobili smo 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava, znači nabavka je planirana negdje otprilike desetak, jedanaest autobusa, ovisno o cijeni koju postignu na javnom nadmetanju. Ono što bih istaknuo kao veliku prednost toga je znači da će to biti 100% financirana nabavka od strane ministarstva, odnosno Europske komisije i Ministarstva prometa", dodaje Šapina.

Tramvaji koji će se nabaviti biti će najmoderniji niskopodni modeli s klimatizacijom, informacijskim sustavom i drugom dodatnom opremom. Natječaj za njihovu nabavu uslijediti će nakon što se kupe autobusi, a na osječkoj pruzi trebali bi se naći po završetku radova na modernizaciji mreže.