Politika

OGLASIO SE SUPER TOLE

Pravilnik stupio na snagu, Tolušić tvrdi da imam potporu premijera

Od ponoći je na snagu stupio izmijenjeni pravilnik o kontroli uvoznog voća i povrća iz trećih zemalja. Čelnici poljoprivredne komore te zajednica povrćara i voćara jučer je dala nedvojbenu potporu resornom ministru Tomislavu Tolušiću, a naglašavaju da je premijer pogriješio kada je zatražio izmjenu pravilnika. Istodobno Zelena lista kritizirala je ministra.

Ministar Tolušić   FOTO:Niksa Stipanicev / CROPIX
Piše: Media Servis

 Nakon pet dana prvi put oglasio se i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. U telefonskom razgovoru za RTL rekao je da ima apsolutnu podršku premijera te da nije bio natjeran promijeniti pravilnik.

"Naravno da nisam natjeran, pravilnik je donijelo Ministarstvo poljoprivrede autonomno i samostalno kao i 90-ak drugih pravilnika. Izazvao je burne reakcije u okolnim zemljama. Njih nažalost nismo kontaktirali kad smo donosili pravilnik i tu smo možda napravili grešku. Želimo dobre odnose s našim susjedima, ali i zaštitu naših proizvoda, potrošača i proizvođača, tako da smo Pravilnik promijenili. I sada ćemo u razgovoru s našim kolegama iz okolnih zemalja naći neku varijantu koja će biti prihvatljiva za sve”, rekao je Tolušić za RTL.