Košarka

S PUNO PROMJENA U MOMČADI, KOŠARKAŠI ŽELE PONOVITI USPJEH

Košarkaši Vrijednosnica Osijek u pripreme za novi uzlet osječke košarke

Košarkaši Osječkog prvoligaša počeli su s pripremama za novu sezonu. Mjesec i pol dana vremena ima stručni stožer pa i Uprava da poslože ekipu koja će i nagodinu pokušat obraniti prošlosezonski najbolji rezultat u povijesti kluba, pa možda zašto ne i učiniti korak više.

Brokeri žele ponoviti prošlu szeonu   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

5.mjesto u prvenstvu i plasman u Ligu za prvaka u dosad najjačoj konkurenciji u Ligi sigurno je velik rezultat za klub, koji će biti teško ponoviti.
Već smo o tome pričali Osječani su ostali bez najboljih igrača po svršetku sezone, klub su napustili redom Luka Katura, Jalen Robinson, Domagoj Vuković, Marko Karlović, Jakov Šarac, Jonathon Mines, Matej Karlović i Filip Torić.
S druge strane došli su Venky Jois, Jimmie Taylor, Bruno Markulin, Josip Boban i Domagoj Vrkić.

Jedan od onih koji su produžili vjernost klubu je najiskusniji domaći dečko kapetan Aljoša Šarac.

-
Otišlo nam je 4-5 igrača mahom nositelji igre, ali mislim da su uprava i trener napravili dobar posao i doveli kvalitetne zamjene, ali puno je to igrača, treba to uigrati, no mislim da ima dosta utakmica i vremena da se posložimo i vjerujem da ćemo biti jednako kvalitetni kao i prošle sezone,istaknuo je kapetan i vođa osječke momčadi Aljoša Šarac.
Neće biti lako ponoviti prošlu sezonu, ističe kapetan Osijeka, ali isto tako vjeruje da klub ima snage držati kontinuitet i boriti se s ostalim ekipama u ligi, koje osim velike četvorke nemaju nekakav osjetni rast kvalitete i tu Osijeku može biti prilika.
-
Cilj je najmanje biti isti kao i prošle sezone znači ući u taj play off pokušat proći prvo kolo play offa, što nam je prošle sezone za dlaku izmaklo, i baš zato što mislim da će liga biti možda i malo slabija, a mi ostajemo isti, i mislim da imamo dobre šanse, dodao je Šarac.
Cilj je naravno i nastaviti trend povratka košarkaške publike u Osijek.

Mala dvorana Gradski vrt prošle sezone je bila puna, ali na susretima s Cibonom i Cedevitom, a tu brojku Osječani žele prenijeti i na ostale utakmice u ligi.

Do početka prvenstva sredinom listopada, Brokeri će odigrati minimalno 7 prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu 2. rujna u Pečuhu, slijedi uzvrat u Osijeku s istom ekipom, a onda i nastup na međunarodnom turniru u Poreču, gdje će žuto plavi igrati s ruskim momčadima, a izgledan je ponovno i nastup u skupini Alpe Adria Kupa uoči početka nove sezone.