Virovitičko-podravska

PLENKOVIĆ IZJAVIO

Virovitičko-podravska županija pozitivan primjer kontinuiteta razvoja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak u Virovitici da je Virovitičko-podravska županija pozitivan primjer kontinuiteta razvoja i jedna od pet slavonskih županija koja je u fokusu interesa hrvatske Vlade kroz Projekt Slavonija, razvoj poljoprivrede, bolje prometno povezivanje, demografsku obnovu i sinergiju nacionalnih i europskih sredstva, čime Vlada potiče ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske.

Virovitica   FOTO: Danijel Soldo / CROPIX
Piše: HINA

Premijer u Virovitici danas nazoči  proslavi Dana Virovitičko-podravske županije, a u izjavi novinarima nakon svečanosti istaknuo je važnost  poboljšanja prometne povezanosti, posebno za Virovitičko-podravsku županiju.

 „Nedavno smo u strategiji prometnog razvoja Hrvatske za razdoblje 2017. – 2030. predvidjeli izgradnju državne ceste DC 12 kao dio cestovnog koridora granica s Mađarskom -Virovitica – Okučani – granica s Bosnom i Hercegovinom. Taj pravac bi za razvoj  Virovitičko-podravske županije i kvalitetniju naslonjenost na mrežu autocesta u Hrvatskoj označio prekretnicu i način boljeg gospodarskog razvoja i revitalizacije“, rekao je Plenković. 

 Na novinarsko pitanje kako poticati ravnomjerni razvoj premjer Plenković je naglasio kako troje 'slavonskih  ministara', Tomislav Tolušić, Zdravko Marić i Garbrijela Žalaca imaju trajnu zadaću biti „generatori projekata i financiranja razvoja Slavonije“.

 „Kroz okvir Projekta Slavonija  imamo slavonske projekte na stolu i kada sve to objedinimo dobijemo pravu sliku konkretnih napora Vlada ulaže u razvoj onih županija koje su na niskoj stopi razvoja“, rekao je Plenkvić.

Na pitanje o uklanjanju HOS-ove ploče s natpisima „Za dom spremni“ u Jasenovcu, premijer Plenković je izjavio kako će to pitanje biti riješeno u roku koji  je u četvrtak najavio na sjednici Vlade. „U ovom trenutku smo obnovili dijalog s predstavnicima udruga HOS-a vodeći brigu o pijetetu i žrtvi hrvatskih branitelja zbog koje je ploča, ali isto tako uvažavajući činjenicu da je postavljena u blizini ustaškog logora“, rekao je premijer Plenković.

 Dan Virovitičko-podravske županije slavi se od 1996. godine, u spomen na Obnoviteljsku skupštinu tadašnje Virovitičke županije održanu 3. rujna 1848. godine.

(Hina) xggaz ysp