Politika

IZBORNI SABOR STRANKE 8. LISTOPADA

Iz HDSSB-a izbačeni Zoran Vinković, Davor Boras, Darijan Rudan i Velimir Golub!

Na sinoćnjoj sjednici predsjedništva HDSSB-a odlučeno je kako će se Izborni sabor te stranke održati 8. listopada 2017. godine, rekao je među ostalim v.d. predsjednika HDSSB-a Branimir Glavaš na konferenciji za novinare. Osim odluke o sazivanju sabora, donesena je i odluka o reviziji članstva, i to do 30. rujna. Također, iz stranke su isključeni Zoran Vinković, Davor Boras, Darijan Rudan i Velimir Golub!

v.d. predsjednika HDSSB-a Branimir Glavaš   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / I.K.

Na sabor stranke doći će članovi HDSSB-a, obzirom da su raspušteni svi ogranci te stranke na području svih pet županija, rekao je Glavaš.

"To radimo kako bi se Sabor mogao održati, u skladu sa statutom i zakonom, i kako bi do 30. rujna izvršili reviziju članstva. Obzirom da sam mojim preuzimanjem stranke zatekao neurednu evidenciju članstva, koja godinama nije ažurirana, smatram da je nemoguće u ovim okolnostima i uvjetima u kojima se trenutno stranka nalazi organizirati izborni sabor na osnovu sadašnjih odredbi statuta", rekao je Glavaš te dodao kako neuredna evidencija članstva ne može iznjedriti statutarno predviđeni broj delagata na saboru, jer nije realni pokazatelj stvarne slike stanja unutar HDSSB-a.

Da bi se moglo raditi na sustavan i kvalitetan način prvo je potrebno utvrditi s čime HDSSB raspolaže, rekao je v.d. predsjednika HDSSB-a, te istaknuo kako je revizija krenula od sinoć.

Uputio je Glavaš javni poziv svima koji žele biti članovi stranke da u tajništvu stranke obnove svoje članstvo, i evidentiraju se u upisnik.

Glavaš je javnost izvijestio i kako je Visoki sud časti iz stranke sinoć isključio Zorana Vinkovića, Davora Borasa, Darijana Rudana i Velimira Goluba!

Sa tim zadnjim isključivanjem iz HDSSB-a završen je proces raslojavanja unutar stranke, i proces unutarstranačkog čišćenja, s čime je ta stranka bila suočena u posljednjih godinu dana, zaključio je Branimir Glavaš te najavio kako održavanjem izvanrednog Izbornog sabora stranke HDSSB okreće novu stranicu povijesti stranke.

"Nakon svih bura i oluja koje smo proživjeli u proteklih godinu dana HDSSB je spreman za novi početak potpuno rasterećen svih negativnosti koje su bile karakteristika za vladanje i vođenje određenih jedinica lokalne samouprave sa svim negativnostima i lošim stvarima što se pojavljuju u politici. Dakle, 8. listopada ove godine HDSSB otvara novu stranicu svoje povijesti rasterećen svih onih bolesti kojma je bio opterećen. A ja priznajem da je u HDSSB-u u posljednjih desetak godina bilo mnogo problema. U HDSSB-u se godinama gomilalo i guralo pod tepih ono što nepriliči jednoj ozbiljnoj političkoj opciji koja želi raditi na realizaciji svog političkog programa, a program HDSSB-a je jasan i potreban Slavoniji i Baranji", zaključio je Glavaš te najavio kako će se HDSSB u narednih godinu - dvije dana vratiti na političke pozicije koje će u narednim parlamentarnim ili lokalnim izborima  jamčiti kvalitetan izborni rezultat.