Ostalo

DANIJEL FAK I MARIJA VRAJIĆ TROŠIĆ POBJEDNICI UTRKE KOPAČKOG RITA

Rekordan broj trkača na 2. Baranjskom Ferivi polumaratonu

Lijep i sunčan dan odlično je poslužio organizatorima i trkačima na 2. po redu Baranjskom Ferivi polumaratonu. Parkom prirode Košaki rit sportskom utrkom od 21 kilometar te ostalim utrkama djece i građana obilježen je sportski dan na najbolji način.

Rekordan broj trkača na Baranjskom polumaratonu   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Drugi Baranjski Ferivi polumaraton i ove je godine okupio brojne zaljubljenike u trčanje. Od samih rekretiavacam duhoprugaša, ostalih sportaša, pa do početnika koji su prvi put se okušali u ovom sportu, naravno nastupili su i građani na 6km te djeca u svojim kategorijama, a brojka sudionika prešla je sva očekivanja organizatora.

Više od 400 prijava plus 200-tinjak djece prava je pobjeda za sve.

Ovaj događaj znači puno za atletiku za sam sport ali i za promociju Baranje i Osječko baranjske Županije.

Organizator utrke AK Slavonija-Žito te suorganizatori PP Kopački rit i Ferivi , uz pomoć Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Općine Bilje, mogu zadovoljno trljati ruke organizacijom i samom utrkom.

Za velik broj trkača bilo je lijepo iskustvo a većina ih je tu bilaprvi put i upoznala sve čari i ljepte Baranje i Kopačkog rita.

Iako rezultat nije najbintiji na ovakvom događaju, vrijedi naravno istaknuti pobjednike koji ulažu silan trud u ovaj sport i svaka utrka impuno znači.

U muškoj konkurenciji slavio je Danijel Fak iz Našica koji nastupa za zagrebački klub s rekordom staze od sat vremena, 15 minuta i 53 sekunde.
U konkurenciji žena pobjedila je Osječka Olimpijka i ultramaratonkaMarija Vrajić Trošić istrčavši kroz cilj u vremenu od 1, 28-23.

Marija je pobjedu proslavila i na svoj rođendan.

Vrijedi istaknuti kako su sudjelovali u utrci i poznatri osječki sportaši poput Davida Šaina koji je istrčao polumaraton od 21 kiloometar s odličnim vremenom od 1.19-05 a u samoj organizaciji utrke sudjelovao je i atletičar Ivan Horvat.