Košarka

HELLIOS ALPE ADRIA KUP

Druga pobjeda košarkaša Vrijednosnica Osijek

Košarkaši osječkog prvoligaša na najbolji su način najavili početak sezone A1 lige. Osječani su ostvarili i drugu pobjedu u natjecanju Alpe Adria Kupa. U dvorani Gradski vrt žuti su bili bolji od austrijske momčadi Klosterneubourg.

Druga pobjeda košarkaša Vrijednosnica Osijek   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Košarkaši Vrijednosnica Osijek ostvarili su i drugu uzastopnu pobjedu u međunarodnom natjecanju Hellios Alpe Adria Kupa te u drugom kolu pobjedili Klosteneoburg iz Austrije rezultatom 85:82.

Osječani su tako nakon 2 kola na maksimalnom učinku s dvije pobjede u tom natjecanju, iako sam rezultat i nije toliko bitan kao uigravanje momčadi za početak nove sezone.

Nakon što su svladali Brno, sada su u zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici bili bolji od gostiju iz Austrije, neugodnog protivnika koji je bio i u vodstvu veći dio utakmice.

Nakon prve četvrtine bilo je plus 11 za goste, da bi osječani ipak to smanjili do odmora na samo minus 2.

U nastavku susreta ipak bolja igra žutih koji su prednost u konačnici i zadržali te, iako su imali i plus 9 u posljednje dvije minute morali su do kraja strepiti za pobjedu.

Pokazali su se dobrim stranci i novi igrači u momčadi Amerikanac Taylor koji je ubacio 20 poena, te Australac Jois s 24 koša.

Kapetan Šarac postigao je 14 poena.

Najbolji strijelac susreta pak bio je iz redova gostiju Bavčić s 27 poena.

- Zadovoljan sam jako posebno drugim poluvremenom, mlada smo ekipajoš se uigravamo, ali bit će to dobro sve, želim od ekipe da budemo pametni, da znamo sačuvati vodstvo, kazao je trener Brokera Vladimir Krstić.

Krstić ističe kako je zadovoljan novim igračima koji su došli u momčad i kako će biti pojačanja za klub ali im treba još vremena za uigravanje.

Ova ekipa je dosta mlađa od one iz prošle sezone a Osječani s prosjekom godina od 22-e imaju jednu od najmlađih momčadi u ligi.Momčad Osječana je dakle dosta mlada i s manje iskustva ali s iznimnim potencijalom i ove bi sezone doista gledatelji i u Gradskom, vrtu mogli uživati u atraktivnoj košarci što su i novi igrači pokazali i u utakmici s Austrijancima.
Cilj kluba će i ove sezone biti dohvatiti Ligu za prvaka.
Prvenstvo A1 lige počinje za 7 dana a Osječani gostuju kod Zagreba u sljedeću nedjelju.