Ostalo

GIMNASTIKA

Sjajni Tin Srbić novi prvak svijeta

Gimnastičar Tin Srbić novi je prvak svijeta na preči!

Tin Srbić   FOTO:facebook.com/Tin-Srbić
Piše: Media Servis

 Na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Montrealu 21-godišnji Srbić donio je Hrvatskoj povijesni, prvi svjetski gimnastički naslov. Ukupno je to tek treća svjetska hrvatska medalja nakon srebra Filipa Udea na konju s hvataljkama i bronce Marija Možnika na preči 2014. u Nanningu. Naš gimnastičar izveo je vježbu sa startom 6,4 koju su suci ocijenili sa 14,433 boda što mu je bilo dovoljno za svjetski naslov nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama. S dvije desetinke manje srebrni je bio velikan na preči, Nizozemac Epke Zonderland, a broncu je uzeo njegov sunarodnjak Bart Deurloo s rezultatom 14,200. Srbić nije mogao vjerovati da je postao najbolji na svijetu.

„Nevjerojatno finale. Osvojio sam zlatnu medalju. Još uvijek ne znam što se točno događa, moram malo to prespavati da bih bio svjestan. Osjećao sam se odlično prije samog nastupa i nisam gledao druge gimnastičare kako su odradili svoje vježbe“, rekao je šokirani Srbić, a onda objasnio što mu je sve prolazilo kroz glavu prije odlučujuće vježbe.

„Krajičkom oka sam vidio 14,233 da je bila ocjena od Epke Zonderlanda i da je to prva ocjena. Pomislio sam u sebi „to možeš sa svojom pravom vježbom ostvariti“, ali sam se onda uspio smiriti, rekao sam si „samo radi ono što uvijek radiš i na treningu“ i tako je bilo“, kazao je Srbić na kraju.