Ostalo

OSJEČKE GRACIJE MEĐU NAJBOLJIMA I VAN GRANICA HRVATSKE

10. po redu Rondo Kup u Osijeku najmasovniji do sada

Klub ritmičko-športske gimnastike Rondo 10. put u Osijeku organizira Rondo kup. Jubilarno natjecanje bit će i najmasovnije do sada, a u dva dana natjecanja okupit će se oko 300 tinjak mladih vježbačica ovoga sporta i to iz 8 zemalja.

Osječke gracije iz KRŠG Rondo   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Klub ritmičko sportske gimnastike Rondo iz Osijeka bio je organizator državnog prvenstva za djevojčice u ovom sportu, a 7 dana kasnije organizator je i tradicionalnog, ove godine jubilarnog međunarodnog natjecanja Rondo Kup.
U dvorani Gradski vrt u 2 dana natjecanja nastupit će 282 male gracije u svojim vježbama, a osim iz Osijeka i Hrvatske, došle su i iz Slovenije, Srbije, Bih, Poljske, Slovačke i Mađarske.
Državno prvenstvo donijelo je nove medalje za osječki klub, a bez premca je bila Iva Janjić višestruka osvajačica zlatnih medalja.

Branka Stojković je osječka trenerica godinama u klubu koja je brojne generacije djevojčica odgojila na pravi put, najzdravijim nalinom razvijanja, kroz sport i to uz kombinaciju glazbe i plesa te naučenih vještina i umijeća pokreta i gracioznosti.

Savjet za sve roditelje, gdje uputiti djevojčicu na prve sportske korake.
-
Ritmička gimnastika je najljepši sport za djevojčice, razvija fleksibilnost, gracioznost, sve djevojčice koje se bave ritmikom su lijepe djevojke kasnije, jako pametne, samostalne, imaju samopouzdanje,motoričke sposobnosti vrhunske i kasnije se mogu baviti bilo čime, ističe Branka Stojković.
Mlade ritmičarke u dva dana natjecanja u devorani Gradski vrt nastupaju u B i A programu u nastupima sa i bez rekvizita, a osim višestruke hrvatske prvakinje Ive Janjić, i ostale osječke djevojčice glavne su kandidatkinje za medalje i na ovom natjecanju.
Dokaz kako ovaj sport koji nije toliko vrednovan kod nas ima reputaciju i van granica Hrvatske, a Osijek se pokazao centrom i kao organizator natjecanja ali i kao klub s vhunskim potencijalima koji ostvaruju najbolje rezultate.