Književnost

VIŠE OD 300 IZLAGAČA

Još samo jedan dan do jubilarnog 40. izdanja Interlibera

Sutra počinje Interliber, jubilarno 40. izdanje najveće književne manifestacije u Hrvatskoj.

Ilustracija   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: Media Servis

Na Zagrebačkom velesajmu predstavit će se više od 300 izlagača i 16 zemalja svijeta: "Uz predstavljanje autora, velikog broja stranih gostiju, bit će i velik broj okruglih stolova i panela koji će komunicirati javne politike vezane za knjigu", najavio je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić. Očekuju vas i dodatni, kulturno-glazbeni program, ali i određene izmjene:

"Najveća kritika Interlibera do sada je da je to bila samo jedna velika knjižara, ali sada postaje festivalski moment. Postavit će se vanjska bina koja će imati stalni glazbeni program, a promijenit će se i ugostiteljska ponuda", kazao je Nejašmić.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnika Milana Bandića. ‘Nakon propasti nakladne kuće Algoritam ponudio sam da nakladnici koji koriste najam gradskih prostora plaćaju samo jednu kunu‘, kaže Bandić i nastavlja: "Dogovorili smo se da za prvi jubilarni također da prostor za nakladnike damo za jednu kunu".

Slavljeničko kulturno-glazbeni progam pod nazivom ‘Interliber 40‘ odvijat će se na galeriji paviljona 5 i na otvorenom prostoru ispred njega. U sklopu sajma svakodnevno će se održavati različiti kreativni i edukativni programi, radionice i zabavno čitanje lektire, a pisci će se družiti sa svojim čitateljima. Posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnom mjestu - Knjižideru, koji će služiti i kao garderoba. Novost ove godine je prostor za prematanje beba u paviljonu 6 - baby room. Ulaz je slobodan.