Politika

POTREBNA DODATNA SREDSTVA IZ PRORAČUNA

Treća sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju

U Banskim dvorima održat će se 3. sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju.

Andrej Plenković   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Media Servis

 Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sastanku će sudjelovati ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ministar zdravstva Milan Kujundžić. Vijeće za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske osnovano je na sjednici Vlade 6. travnja ove godine, u svrhu praćenja i koordinacije provedbe mjera demografske politike iz Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.-2020. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović upozorila je da je zbog iseljavanja u Hrvatskoj izvanredno stanje i naglasila da Vladi demografija mora biti prioritet.

"Treba još jednom dobro razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu i sigurno će se naći dodatna sredstva za provedbu mjera demografske revitalizacije koje već godinama predlažu naši ugledni demografi. Parcijalne mjere nisu dovoljne", upozorava.Da je demografija problem priznaje i premijer Plenković, ali nije katastrofičan pa predsjednici poručuje.

"Nije izvanredno stanje. Hrvatska ima poteškoća i problema koji su se kumulirali, ali ima i vladu koja je odlučna rješavati te probleme. To smo pokazali na svim temama koje su došle na dnevni red, tako ćemo i nastaviti", poručio je Plenković.