Ostalo

NAKON VIŠE OD 9 GODINA ZAIGRALE U EUROPI

Odbojkašice Osijeka blizu europske pobjede u Challenge Kupu

Odbojkašice Osijeka nakon 9 godina odigrale su službenu europsku utakmicu. U drugom krugu kvalifikacija za CEV Challenge Kup Osječanke su kao domaćin ugostile austrijskog prvaka ekipu Sokola, a susret je otišao na stranu gošći igrajući se u pet setova.

Odbojkašice Osijeka blizu europske pobjede u Challenge Kupu   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Nakon više od 9 godina osječki odbojkaški ženski prvoligaš odigrao je susret u Osijeku i mala dvorana Gradski vrt konačno je privukla veći broj gledatelja.

Bilo je više od 400 ljubitelja sporta, a Osijek je pružio dobru igru u pet setova, i bez obzira na poraz, učenice trenera Branislava Franića pokazale su uspon u igri što može ohrabriti uoči domaćih utakmica u Superligi.

Nakon pet setova, slavile su gošće, koje tako imaju prednost uoči uzvrata, koji se u ponedjeljak igra u predgrađu Beča.

Osječanke su poražene u prvom setu, pa su dobile sljedeća dva u dobroj igri i onda u četvrtom setu posustale tek u samoj završnici.

Gošće iz Austrije osvajaju set sa 25-22 i onda u petom ipak imaju više mirnoće i koncentracije u završnici i s 15-11 pobjeđuju i osvajaju treći set.

U svakom slučaju, igra protiv višestrukih prvakinja Austrije pokazala je pomak i uspon, pa trener Osječanki može biti zadovoljan uoči prvenstvenih dvoboja koji slijede.

Osječanke prije uzvrata u Austriji, igraju utakmicu 8.kola Superlige u dvorani Gradski vrt protiv ekipe Olimpika u subotu s početkom u 18 sati.