Politika

PRESUDA HAŠKOG SUDA NE OSLIKAVA ISTINU

Tomo Medved: Za sada nemamo informacije o novim optužnicama

Presuda Haškog suda apsolutno ne oslikava istinu - komentar je ministra branitelja Tome Medveda na novinarska pitanja -Priznaje li Hrvatska Haški sud te trebaju li hrvatski branitelji strahovati od ulaska u BiH.

Tomo Medved, ministar branitelja   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Moramo biti potpuno iskreni, dakle Hrvatska je jedan od osnivača, ali presude, odnosno ova presuda apsolutno ne oslikava istinu, ne oslikava činjenice i nažalost Haški sud ovom presudom nije doprinio rješavanju odnosa, odnosno ne doprinosi rješavanju pitanja novije hrvatske povijesti i Domovinskog rata općenito" smatra Medved koja kaže kako Vlada intenzivno sa pravnim stručnjacima analizira situaciju te, kaže, zasigurno postoje određeni pravni mehanizmi koje će pokrenuti.

Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora za N1 je komentirao hašku presudu te upozorio kako Sud u BiH već ima pripremljen cijeli niz optužnica.Novinare je zanimalo trebaju li hrvatski branitelji strahovati od ulaska u BiH.

"Za sada nemamo nikakve informacije, ono što nam je poznato i što je hrvatskim braniteljima poznato su one optužnice koja su aktualne i procesi koji su u tijeku, nadam se da toga (novih optužnica) neće doći. Pravosudna tijela, glavni državni odvjetnik i ministarstvo pravosuđa intenzivno komuniciraju sa tužiteljstvom u Bosni i Hercegovini i sa Ministarstvom pravosuđa i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, suradnja je intenzivna i naglašavam, nadam se da neće doći do ekspanzije, odnosno povećanje broja optužnica" nada se Medved.