Osječko-baranjska

AKTUALNI DOGRADONAČELNIK

Boris Piližota novi predsjednik osječkog SDP-a

Za novoga predsjednika osječke gradske organizacije SDP-a na nedjeljnim unutarstranačkim izborima izabran je aktualni osječki dogradonačelnik Boris Piližota, koji je na toj dužnosti zamijenio dugogodišnju predsjednicu te gradske organizacije Biljanu Borzan, izvijestili su u ponedjeljak iz osječkog SDP-a.

Izabrani kandidat   FOTO:facebook.com/zamjenik.gradonacelnika
Piše: HINA

 U priopćenju za javnost navodi se kako je Piližota izabran tajnim glasovanjem s više od 61 posto glasova verificiranih članova redovite Izborne konvencije, u konkurenciji s još dva kandidata – Borisom Ljubojevićem i Tomislavom Paukovićem.

Novoizabrani predsjednik izjavio je kako su unutarstranački izbori prvi korak na putu jačanja stranke u Osijeku te kako će širom otvoriti stranačka vrata za sve ljude koji su spremni uložiti svoje slobodno vrijeme u budućnost SDP-a u Osijeku.

Uvjereni smo kako će građani prepoznati djelovanje i rezultate rada naše stranke na sljedećim lokalnim izborima, rekao je Piližota.

Dosadašnja predsjednica Biljana Borzan, koja je tu dužnost obnašala proteklih 12 godina, ocijenila je kako može biti zadovoljna postignutim rezultatima, jer kada je prije 12 godina postala predsjednicom ogranka SDP je u osječkom Gradskom vijeću imao dva vijećnika, a danas ih ima šest i skupa s partnerima sudjeluje u kreiranju gradske politike.

Uvjerena sam kako će novo vodstvo stranke u Osijeku, u kome je mnoštvo mladih i stručnih ljudi, sljedećih godina još značajnije povećati ugled stranke u gradu, dodala je Borzan.

Za nove potpredsjednike osječkog SDP-a izabrani su Ranko Lamza i Davor Vić, a izabrana su i ostala stranačka tijela.

(Hina)