Događanja

MODNI DOGAĐAJ U GRADU NA DRAVI

Osječki frizeri pokazali maštovitost na Noćnom frizu

Da se i od kose mogu stvoriti prava mala umjetnička djela i ove su godine pokazali osječki frizeri. Na sedmom Noćnom frizu predstavili su se sa maštovitim kreacijama od kose, a svoj doprinos, kako bi cijela modna priča bila zaokružena, dali su krojači, kozmetičari i zlatari.

Osječki frizeri pokazali maštovitost na Noćnom frizu   FOTO:STV
Piše: Jelena Grgić / STV

Drveće u kosi, pletenice složene poput modernog šešira, neobične instalacije na glavi, kovrče, velne, raskošne boje i šljokice u kosi – kao u nekoj svjetskoj modnoj metropoli sve se to moglo vidjeti i na reviji osječkih frizera. Oni su još jednom pokazali koliko imaju mašte, ali i znanja i strpljenja jer za mnoge od frizura trebalo je i po nekoliko sati rada kako bi za Noćni friz bile savršene.

"Ono što smo ove godine pokušali implementirati paralelno i trendove što znači kovrče, valove i velne. Paralelno smo radili drveće jer mi je tema prikazati 4 godišnja doba da svako drvo ima svoju fazu u godini i da svaki model bude drugačiji na svoj način", kaže Tibor Vidaković iz Frizerskog studija Sofija.

"Inspiracija za ovu godinu smo išli malo u jedan boho ležerniji stil, znači pozabavili smo se da budu djevojke ležerne, a opet elegantne, da dočaramo i modu i ljepotu djevojaka i ljepotu haljina", kaže Marija Jovanović iz Frizerskog studija Tandeo.

Noćni friz inače, pokrenut je prije sedam godina kada su osječki fizeri otvorili vrata svojih salona i studija i kroz promociju trendova družili se sa svojim sugrađanima do sitnih noćnih sati. S vremenom je događaj narastao i prerastao u reviju u koju su uključeni i drugi obrtnici te je to sada pravi modni događaj u gradu na Dravi.