Politika

SUD NIJE ISPUNIO SVOJU SVRHU

Predsjednica Grabar Kitarović pred Vijećem UN-a o radu Haškog suda

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas će na posebnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a govoriti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. A radni posjet SAD-u zaključit će u Washingtonu na Atlantskom vijeću razgovorom na temu Inicijative triju mora.

Kolinda Grabar-Kitarović   FOTO:Matija Djanjesic / CROPIX
Piše: Media Servis

Posebnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a posvećenu završetku rada Haškog suda predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iskoristit će da iznese stajališta Hrvatske o posljednjoj presudi - šestorci bivših političkih i vojnih čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata. ‘Haški sud nije ispunio svoju temeljnu svrhu - osigurao pravdu - i umjesto toga pretvorio se u političkog arbitra‘, ranije je izjavila predsjednica.

"Nitko drugi pa ni Haški tribunal neće pisati našu povijest. Borit ćemo se svim pravnim i političkim sredstvima za istinu i pravdu. O tome ću sljedećeg tjedna govoriti pred UN-om kao osnivaču suda", kazala je predsjednica. Predsjednica potom putuje u Washington gdje će prisustvovati svečanom obilježavanju 25 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i SAD-a. Posjet će zaključiti strateškim razgovorom na temu Inicijative triju mora na Atlantskom vijeću SAD-a.