Crna kronika

UBOJSTVO U OSJEČKOM HOTELU TURIST

Davor Čizmok osuđen na 40, a Vrkićeva uzdanica iz kampanje 2013. godine Damir Handanović Prcko na 21 godinu zatvora!

Davor Čizmok osuđen je na 40 godina zatvora za ubojstvo Pere Martića i Jadranke Modrić, a Damir Handanović Prcko na 21 godinu zatvora zbog naručivanja ubojstva koje se dogodilo u ožujku 2004. godine u osječkom hotelu Turist!

Stožer Ivice Vrkića 2013. godine   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Nepravomoćna je to presuda izrečena na Županijskom sudu u Osijeku u ponovljenom postupku.

PROČITAJTEVrkić osumnjičeniku za brutalno ubojstvo s govornice poželio da se obrani i dokaže svoju nevinost!

U prvom postupku za ova ubojstva Čizmok i Handanović su oslobođeni, ali je Vrhovni sud tu presudu ukinuo i vratio je na ponovno suđenje.

U optužnici, kao motiv ovih ubojstava Županijsko državno odvjetništvo navodilo je želju Damira Handanovića da preuzme unosan posao automat-kluba i aparata za igre na sreću koji je vodio ubijeni. Ubijena Jadranka Modrić bila je kolateralna žrtva koja se našla u Martićevu stanu u vrijeme ubojstva, piše Dnevnik.hr.
 
PROČITAJTEKako je otkrivena obiteljska i poslovna veza gradonačelnika Vrkića s potencijalnim svodnikom i naručiteljem ubojstva

PROČITAJTEVrkićev "operativac" izborne kampanje je osumnjičeni poticatelj brutalnog ubojstva Damir Handanović-Prcko!

Javnost je, podsjetimo, iznenadilo saznanje kako je upravo Damir Handanović Prcko jedna od uzdanica izborne kampanje Ivice Vrkića 2013. godine. Iako je Vrkić dugo pokušavao omalovažiti značenje osobnog poznanstava sa Damirom Handanovićem, u izbornoj je noći postalo potpuno jasno da je taj odnos Vrkić-Handanović puno složeniji i kompleksniji.