Društvo

MNOGE UBRZO ZAVRŠAVAJU NAPUŠTENE

Prijatelji životinja apeliraju da se za poklon za Božić ne kupuju životinje

Udruga Prijatelji životinja apelira na građane da kao poklon za Božić ne kupuju životinje, već da udome psa ili mačku, naglašavajući da "životinje nisu za pod bor".

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

"Vrijeme je predblagdanske groznice kupovanja darova, koja nikako ne bi smjela uključivati kupovanje živih bića. Prepuna skloništa odbačenih i neželjenih životinja važan su razlog da svi koji žele uljepšati ne samo blagdane nego i mnoge nadolazeće godine i sebi i nekom psu ili mački, pohitaju u sklonište", ističe udruga u priopćenju objavljenom u ponedjeljak .

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman naglašava da bi skloništa za životinje bila prazna kada bi svi koji razmišljaju o kupnji životinje odlučili udomiti psa ili mačku, a  da se kupovanjem životinja potiče okrutnost uzgoja i trgovine živim bićima.

Voditelj Mreže za zaštitu životinja Matko Boršić upozorava da "životinje nisu za pod bor!". "Mnogi se već nakon Nove godine zasite slatkog ukrasa koji su dobili kao božićni poklon, pa životinje završe neželjene, u lošim uvjetima ili napuštene”, ističe u priopćenju.

Prijatelji životinja pozivaju zato sve koji imaju uvjete za udomljavanje da posjete skloništa i udome napuštenu životinju, a za one koji nemaju uvjete da odnesu u najbliže sklonište stare deke kako bi psi lakše prebrodili zimu,  pomognu donacijom, traženjem doma za određenu životinju ili kastracijom uličnih mačaka.