Društvo

ANKETA PORTALA MOJPOSAO

Građani će za božićne poklone izdvojiti od nula do 4600 kuna

Više od 60 posto građana planira kupnju božićnih poklona, dok ih 40 posto na kupovinu ne planira potrošiti novac jer nemaju primanja, pa će hrvatski građani za božićne poklone izdvojiti od nula do 4600 kuna, pokazala je anketa portala MojPosao provedena na više od 3000 ispitanika.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

 Za blagdanske poklone četvrtina ispitanika planira izdvojiti do 1000 kuna, a neki od njih potrošit će mnogo više, s obzirom da imaju veliku obitelj, priopćio je u utorak MojPosao.

Dok će dio građana Božić proslaviti bez darova, dio će ih napraviti rukotvorine, no jedan se ispitanik izdvojio kazavši kako će za poklone izdvojiti čak 4600 kuna.

Do 500 kuna na poklone planira potrošiti 20 posto ispitanika, uglavnom na darove za djecu i bliže članove obitelji.

"Rijetke su prigode kada kupujemo poklone, nije bitno što, bitno je da je od srca i da barem sitnicom usrećimo svoje najmilije", jedan je komentar. Drugi su ispitanici kazali kako su kupili sve poklone do 500 kuna.

Do 200 kuna za poklone će izdvojiti 17 posto ispitanika koji su, kako ističu, u mirovini, nezaposleni ili primaju minimalnu plaću.

"Nemam nego toliko, a volim nekome uljepšati dan", poručio je jedan ispitanik. Drugi zaključuje kako je to sasvim dovoljno za neki pristojan poklon najdražima.

Oko 40 posto ispitanika neće trošiti novac no izradit će rukotvorine i tako razveseliti bližnje, a drugi su obrazložili kako je ove godine obiteljski dogovor da si ništa ne poklanjaju.

(Hina)