Društvo

JOŠ JEDNA TEŠKA DIJAGNOZA

Eni Šarac dijagnosticirana leukemija, a ona još jednom oduševila reakcijom!

Hrabra Ena Šarac, koja se već 15 godina bori s tumorom na mozgu, kojoj je nedavno otkriven i tumor na kralježnici, sada je saznala za novu dijagnozu - ima leukemiju, odnosno akutnu mijeloičnu displaziju.

Ena Šarac   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / 24sata

"Danas smo Enici rekli dijagnozu iako još ni sami ne možemo vjerovati da uz tumor na mozgu i tumor na kralježnici sad i dijagnoza akutne mijeloične displazije. Njezina rekcija je bila: Majčice, sada sam mirna jer znam s čime se borim", napisala je Enina majka Biserka na Facebooku.

Težak je osjećaj prihvaćanja još jedne dijagnoze i još veći šok zbog Enine reakcije.

"Što reći nego Bože hvala ti na takvom djetetu! Bože, samo ti znaš kolika je naša ljubav prema Enici i molim te daj joj snage da izdrži jer hrabrosti, volje i vjere ima. Osmijeh naš najljepši. Ljubav naša", napisala je Enina majka.

Ena je do sada prošla pet kirurških otvaranja glave, tri sepse, godinu i pol je bila u invalidskim kolicima, dobila je dijabetes, operirala nogu, ali se i dalje svakodnevno s veseljem i radošću javljala prijateljima na Facebooku i bodrila ih u njihovim puno manjim problemima. No, u posljednjih mjesec i pol dana Eni se stanje pogoršalo i završila je u bolnici u Zagrebu na Intenzivnoj njezi.

Iz krvi su joj nestajali trombociti i majka kaže da je slučajno zakasnila samo par sati sa dolaskom u bolnicu, vjerojatno bi izgubili Enu jer bi iskrvarila. Tijelo joj je bilo puno ogromnih plavih hematoma, primala je krv i infuziju.

Izvor: 24sata