Ostalo

OSJEČKI ATLETSKI KLUB SJETIO SE VELIKOG TRENERA

Prvi Memorijal Josipa Gašparca u organizaciji AK Slavonija Žito

Atletski klub Slavonija Žito organizirao je prvi memorijalni miting u sjećanje na Josipa Gašparca, trenera koji je tvorac najbolje discipline u osječkom klubu posljednjih godina skoku s motkom.

Motka je osječk akraljevska disciplina   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

U srpnju prošle godine preminuo je Josip Gašparac, atletski trener koji je bio i prvi trener osječkog Olimpijca Ivana Horvata.

Memorijal Josipa Gašparca održan je u tunelu dvorane Gradski vrt a natjecanje je ujedno i miting početka nove atletske sezone.

Skupilo se više od 80 natjecatelja iz 4 države, a atletičari i atletičarke nastupili su u skoku u dalj i vis, zatim u utrkama na 55 i 60 metara s preponama te 60 metara, kao i u skoku s motkom. Na najbolji način tako je obilježen prvi memorijal u sjećanje na velikog trenera.

- Iza njega su najbolji rezultati regije čak i euro rezultati, gdje je ostavio 140 medalja s prvenstva Hrvatske, preko 30 dvoranskih rekorda, stvorio olimpijca Ivana Horvata, ostavio 18 mladih motkaša i ostavio mlade trenere, što je najvažnije, poput Dine Belegića, naglasio je tajnik AK Slavonija Žito Marko Grgurić.

Najveća zvijezda memorijala trebao je biti najbolji osječki atletičar i hrvatski rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat, ali je, na žalost, morao otkazati nastup zbog ozljede.

U glavnoj memorijalnoj disicplini skok s motkom pobjedu su ostvarili Elija Valentić u ženskoj i Dario Prekl u muškoj konkurenciji. Elija je skočila 3,65 a Dario 4,80.

Izdvojimo i Lorenu Faktor koja je u utrci na 55 metara prepone postavila novi dvoranski državni rekord za mlađe kadetkinje od 9,01 sekundu.