Događanja

40 GODINA KULTNOG BENDA

Frontman Prljavog Kazališta Mladen Bodalec: Koncert u Osijeku bit će nezaboravan!

Kultni Prljavci 9. veljače u Osijeku, u dvorani Gradski vrt, pripremaju koncert za pamćenje kojim će proslaviti svoj veliki jubilej – 40 nezaboravnih godina u vrhu hrvatske pop-rock scene!

Frontman Prljavog Kazališta Mladen Bodalec: koncert u Osijeku bit će nezaboravan!   FOTO:Facebook Prljavo Kazalište
Piše: Republika.eu / SiB.hr

Ususret velikom koncertu koji će se održati neposredno pred Valentinovo, frontman Prljavog kazaišta Mladen Bodalec za SiB.hr rekao je među ostalim:

„Život s rock`n`rollom i život za rock`n`n roll je nešto najljepše što se čovjeku može dogoditi, no ima jednu manu – prebrzo prođe. Iza našeg banda je zastrašujući broj godina, morate priznati da je 40 godina respektabilan broj i u svjetskim okvirima. No, potpuno svjesni da je naš uspjeh ostvarenje svih snova koje smo kao dječaci sanjali, kročimo dalje nadajući se da će sve ovo potrajati još dugo, dugo“.

Prljavci su band koji je energično i angažirano svim svojim brojnim hitovima pisao rock antologiju naših prostora. U svim etapama svojeg glazbenog stvaranja, svaki je album iznjedrio velike hitove.

„Mi smo imali tu sreću svo ovo vrijeme da se široki krug publike lako pronalazio u našim pjesmama, da je živio s njima, a i da su te pjesme prelazile s generacija na generaciju, odnosno da su nadišle i nadživjele vrijeme u kome su nastale. Nema veće sreće. Svaki naš koncert je presjek svega onog najboljeg, iz svake pojedine faze rada banda, što je band ostavio iza sebe nakon svih ovih godina. Ja sam se uvijek više pronalazio u pjesmama koje nisu postale hit, ali ako me pitate da izdvojim neke posebno drage i mene intimno važne pjesme, to su zasigurno Heroj ulice, Sve je lako kad si mlad, Ne zovi mama doktora, Zaustavite zemlju, Kiše jesenje, Iza mojih prozora, svakako Ruža Hrvatska i mnoge druge“, komentira Bodalec, uz obećanje da će se na predstojećem koncertu u Osijeku, dakako, naći i njegovi favoriti pjesama, ali i svi najveći hitovi Prljavaca iz 40 godina dugog glazbenog opusa banda.

Uz politički i socijalno angažirane pjesme koje su specifičnost ovog benda, mnogi hitovi Prljavaca uz koje su feštali, plakali, zaljubljivali se i rastajali pripadnici najrazličitijih generacija publike, inspirirani su velikim ljubavnim pričama i ljubavnom tematikom.

„Ovaj koncert u Osijeku je pred samo Valentinovo, kao praznik ljubavi. Eto, tako je to koncert kojim uz 40 godina benda slavimo i ljubav! Ljubav je vječna i neiscrpna tema rock`n`rolla, a i našeg stvaranja. Milijuni pjesma su o njoj napisani i bit će još bezbroj, a da neće biti sve rečeno, što se u vezi ljubavi ima reći. Kao što nije moguće zaustaviti neponovljiv tijek događaja koji čine jednu ljubav. Ljubav je sve ono što se događa između dvoje koji se vole,“ kaže Bodalec.

Poziva fanove da požure po svoje ulaznice za koncert koji će se dogoditi 9. veljače u dvorani Gradski vrt, s početkom u 20 sati.

Detalje o ulaznicama i cijeli razgovor sa frontmanom Prljavog Kazališta pročitajte na portalu SiB.hr.